Όλη Ελλάδα… παραμιλάει με την μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ, έναντι 16.5 εκατ, από τον Ολυμπιακό.

Ο 24χρονος ακραίος αμυντικός πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών και το παράδειγμά του πρέπει να είναι προς μίμηση για κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με το χώρο της στρογγυλής θεάς.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από ομάδες της ΕΠΣ Σερρών, μεταπήδησε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας για να φορέσει εν συνεχεία τη φανέλα του Πανσερραϊκού και να έρθει στη Χαλκιδική αντιμέτωπος με Μουδανιά και Λάκκωμα που βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με τα Λιοντάρια.

Η Χαλκιδική έκρυβε ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτόν και την ομάδα του καθώς γνώρισε μια ήττα και μια νίκη. Η ήττα ήταν από το Λάκκωμα με 3-2, μάλιστα ήταν η πρώτη της ομάδας του στο πρωτάθλημα και νίκη κόντρα στον ΠΟ Μουδανιών με 0-6, χάτ-τρικ του Κώστα Τσιμίκα, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Για την ιστορία, Μουδανιά και Λάκκωμα τη σεζόν 2013-14 είχαν υποβιβασθεί, ενώ ο Πανσερραϊκός είχε χάσει την άνοδο από τον Αγροτικό Αστέρα. Έπειτα από εκείνη τη σεζόν, ο Κώστας Τσιμίκας έκανε το μεγάλο άλμα για τους Πειραιώτες.

Π.Ο. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Στόϊκος): Σουνάς, Αλμανίδης, Κώστας, Καράγαλης, Μπιμπισίδης, Μίχος, Φωτιάδης, Αποστόλου (46’ Μισιρλή Οκάν), Πίνε (46’ Ντόι), Στόϊκος, Σαρηγιαννίδης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παντζιαράς): Μπίμπης, Γαλακτερός, Καψάλης, Μιλένκοβιτς, Κασμερίδης, Ρούμπος (46’ Δαγκούλης), Τσιμίκας Κ., Τσιμίκας Στ., Κράββαρης, Τάντιτς (55’ Κούτλας), Γιαννόπουλος (46’ Μπονέρης).

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ (Κοσμίν  Μπαρκαουάν): Μαντής, Λαμπερνάκης, Σπανός, Τουνκερίδης, Σαραγιώτης, Γεωργιάδης, Βιτλής (86′ Χότζα), Δραγανίδης (78′ Σαρβανίδης), Στασινόπουλος (81′ Κοσικίδης), Μιχάλης, Παπαποστόλου.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Σάκης Αναστασιάδης): Τοπαλίδης, Γαλακτερός, Τσαούσης, Κατσαβάκης, Κασμερίδης, Κούτλας (39′ Μπονέρης), Κράββαρης, Σ. Τσιμίκας, Κωνσταντινίδης, Γιαννόπουλος, Κ. Τσιμίκας (68′ Καρακούτης).