Διοργανώτρια αρχή της συναυλίας που θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στον Πολύγυρο έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί κανονικά και με πολύ μεγάλη ασφάλεια.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές για την υγεία όλων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

“Λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των σχετικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία, ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου, ως διοργανώτρια αρχή, έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή ειδικών μέτρων στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσοι θα παρευρεθούν στην συναυλία που διοργανώνει στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, με τίτλο ΑΓΑΠΩ! ΣΤΗΡΙΖΩ! ΠΡΟΣΦΕΡΩ!.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι η διεξαγωγή της συναυλίας θα είναι ασφαλής, αφού θα γίνει με πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου ενσωμάτωσε στους κανονισμούς διεξαγωγής της συναυλίας τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική Κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα. Τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων.

Οι διαδρομές και οι πύλες εισόδου και εξόδου του θεάτρου έχουν διαφοροποιηθεί, όπου είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού έξω από το θέατρο, ενώ έχει προβλεφθεί περισχοίνιση για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τον χώρο. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το θέατρο.

Συνοπτικά και για την ενημέρωση του κοινού, αναφέρουμε ότι προβλέπονται τα εξής:
• Υποχρεωτική θερμομέτρηση σε κάθε θεατή κατά την είσοδό του στο θέατρο.
• Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους στο θέατρο, και μέχρι την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, καθώς και κατά την έξοδό τους από τον χώρο. Θα δίνονται ΔΩΡΕΑΝ μάσκες στην είσοδο, καθώς θα υπάρχει και αντισηπτικό. Επιπλέον θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του θεάτρου.
• Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των προσώπων στην διαδρομή από και προς τον χώρο της εκδήλωσης, στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες), στο ταμείο κλπ.
• Αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους. Σημειώνεται ότι στους κοινόχρηστους χώρους έξω από το θέατρο, δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των θεατών, αλλά μόνο η διέλευσή τους, μέχρι τα σημεία εισόδου στο θέατρο.
• Απαγόρευση παραμονής στις ροές ελέγχου εισιτηρίων περισσότερων του ενός ατόμων – με την εξαίρεση κατόχων εισιτηρίων ομάδας δύο, τριών ή τεσσάρων θέσεων, για τους οποίους επιτρέπεται η παραμονή στις ροές ελέγχου έως δύο ατόμων.
• Ρητή απαγόρευση της αυτόβουλης μετακίνησης θεατών σε άλλα καθίσματα.
• Συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του προσωπικού ασφάλειας (ομάδα πολιτικής προστασίας, υγειονομική κάλυψη ΟΦΚΑΘ) για την εξυπηρέτηση του κοινού.
• Συνιστάται επίσης η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού.”