Αθλητικά

Σκάνδαλο: Δεν αναγνωρίζεται το νέο παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο

Εξέλιξη αν μη τι άλλο απαράδεκτη καθώς δεν αναγνωρίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων που σημείωσε η Ελίνα Τζένγκο στα Ιωάννινα.

Ανακοινώθηκε, ότι δεν αναγνωρίζεται το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων που επέτυχε στον ακοντισμό με βολή 63,96 μ. η 18χρ. Ελίνα Τζένγκο, επειδή ο ΣΕΓΑΣ δεν μερίμνησε να υποβληθεί στον επιβεβλημένο έλεγχο φαρμακοδιέγερσης από το ΕΣΚΑΝ η νεαρή ρίπτρια μετά το συγκεκριμένο αγώνα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στα Γιάννενα.

Πρόκειται για μια απόφαση… σκάνδαλο και αρκετά λυπηρή για τις προσπάθειες της εξαιρετικής αθλήτριας από την Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας δήλωσε στο sdna.gr:

«Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για την απόφαση της WA να μην αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο.

Η αθλήτρια ήταν από την πρώτη στιγμή διαθέσιμη για να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την τόσο δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΣΚΑΝ δεν επέλεξε να στείλει κλιμάκιο δειγματοληπτών στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, ενώ όλες οι προσπάθειες που κάναμε, σε συνεργασία με τον κύριο Στάθη Κουκέα συντονιστή επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΚΑΝ, αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ για να πραγματοποιηθεί έλεγχος την ίδια ημέρα, με κλιμάκιο δειγματοληπτών είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Πάτρα, για τεχνικούς λόγους – και χωρίς ευθύνη του ΣΕΓΑΣ- , δεν απέδωσαν. Έτσι, η αθλήτρια ταξίδεψε την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε έλεγχο εκεί, εντός 24 ωρών από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η WA θα ενημερωθεί άμεσα για τα πραγματικά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι τόσο η αθλήτρια όσο και η Ομοσπονδία δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και ελπίζω ότι το θέμα θα επανεξεταστεί».

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close