Χαλκιδική

Νεαρός που επέστρεφε από διακοπές στη Χαλκιδική ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς (vid)

Συγκεκριμένα στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης

Αδικαιολόγητη αστυνομική βία καταγγέλλει νεαρός ο οποίος κατά την αναμονή σε σιδηροδρομικό σταθμό της ΘΣΝ δέχτηκε αρχικά παρατήρηση από αστυνομικό την οποία αγνόησε. Ο 19χρονος συνελήφθη ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος αναγνωρίζοντας το λάθος του να ειρωνευτεί τον αστυνομικό.

Κεντρικός σταθμός ΟΣΕ Θεσσαλονίκης. Πριν από 4 ημέρες. Στο βίντεο από κινητό επιβάτη φαίνονται καθαρά δύο αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος νεαρό άνδρα…

Και οι δυο τον τραβούν για να του περάσουν χειροπέδες ενώ του πιέζουν το κεφάλι στο έδαφος…

Αλλοι δύο αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο.

Ο 19χρονος μαζί με τρεις φίλους του, επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη από διακοπές στη Χαλκιδική και πήγαν στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ για να ταξιδέψουν για τη Φλώρινα όπου κατοικούν. Ο νεαρός φοιτητής μπήκε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρίας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και φόρεσε. Στη συνέχεια κάθισαν στην αίθουσα αναμονής.

«Με χτύπησε στο κεφάλι με το γόνατό του»

Όπως κατέθεσαν ΚΑΙ οι 3 φίλοι του, ένας αστυνομικός του έκανε παρατήρηση γιατί είχε ανεβάσει τα πόδια του στην καρέκλα. Ο νεαρός αρχικά τον αγνόησε, ενώ, όπως παραδέχεται, ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό όταν ρώτησε την ηλικία του. Στη συνέχεια σηκώθηκε για να βγει έξω να καπνίσει.

«Έρχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει «δεν πας πουθενά». Αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χαστούκισε. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου»

«Κακώς ειρωνεύτηκα αλλά ήταν αυτός λόγος να με χτυπήσουν;»

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος στο δικαστήριο, αμέσως μετά ομάδα αστυνομικών πήγε από πάνω του και ένας τον χτυπούσε με γκλομπ.

«Εκανα λάθος που συμπεριφέρθηκα έτσι, ειρωνεύτηκα, όμως ήταν λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο»

Ο αστυνομικός που τελικά τον συνέλαβε δήλωσε πως ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση τον εξύβρισε και πως τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Αθωώθηκε- και τώρα ενδέχεται να κινηθεί νομικά.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Σχετικά άρθρα

Back to top button