Με ιδιαίτερη χαρά ο δήμος Πολυγύρου καλωσόρισε τους επενδυτές που προστίθενται να λειτουργήσουν σε ένα χρόνο το εργοστάσιο επεξεργασίας και μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης, που δημιουργείται στην περιοχή «Ξηροκάμπι» της Μαραθούσας του Δήμου Πολυγύρου «ανοίγοντας» εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Τους Ουκρανούς εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Πολυγύρου ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, σε μια συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των διαδικασιών αδειοδότησης της συγκεκριμένης μονάδας.”Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από 1,5χρόνο και σήμερα φαίνεται ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία “είπε ο δήμαρχος ο αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων Χ.Κομπόγιαννος με τη σειρά του “μίλησε για αλλαγή σελίδας του τόπου”

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό ο Αστέριος Ζωγράφος που τους απηύθυνε, ο δήμος είναι ανοιχτός σε μεγάλες επενδύσεις και η δημοτική αρχή πρόθυμη να συνδράμει προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί.  Ο δήμαρχος ζήτησε ωστόσο έγκαιρη ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της επένδυσης ώστε να υπάρχει και ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία.

Ο επικεφαλής των επενδυτών ζητά την βοήθεια του δημάρχου για γραφειοκρατικά θέματα αφού όλα τα αλλά είναι δρομολογημένα και  προγραματισμένα από καιρό.

Τα πρώτα βήματα υλοποίησης της επένδυσης έγιναν με την συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου πριν από ενάμιση χρόνο και σήμερα αναμένονται οι τελικές άδειες από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά δίνοντας οικονομική ανάσα σε μια από τις φτωχότερες σε εισόδημα περιοχές της Χαλκιδικής.
Το ύψος της επένδυσης είναι 52 εκατομμύρια ευρώ. Θα δημιουργηθούν θερμοκήπια 50 στεμμάτων ενώ οι συνολικοί χώροι εγκατάστασης και μεταποίησης ξεπερνούν τα 3.000 τ.μ. σε μια περιφραγμένη έκταση 86 στρεμμάτων. Από την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας, η οποία θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, θα δημιουργηθούν 280 θέσεις εργασίας (250 αφορούν εργάτες και 30 διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό).


Σύμφωνα με τα στοιχεία ενημέρωσης που έλαβε ο δήμος,  οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις θα είναι σύντομα έτοιμες,  με το πέρας των αδειών στις υπηρεσίες των υπουργείων,  και με μικρή καθυστέρηση λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.