Αρνητικά ήταν τα τεστ των συγγενικών προσώπων του κρούσματος από την δήμο Αριστοτέλη.  Ο εργαζόμενος στα Μεταλλεία υπεβλήθη σε εξέταση υποχρεωτικά,  κατά την επιστροφή του από την άδεια που είχε,  ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και στην συνέχεια έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Από το πρωί της Παρασκευής εξάλλου,  στη Χαλκιδική εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα προστασίας με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος τόνισε τα εξής:

“Είναι σαφές ότι την επιμέλεια για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας την έχει αποκλειστικά η ελληνική πολιτεία δια των θεσμικών της οργάνων που εν προκειμένω είναι το υπουργείο υγείας, ο ΕΟΔΥ και η πολιτική προστασία. Έχω ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδηγούν στα έκτακτα μέτρα. Έχω καλέσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Είναι βέβαιον όμως ότι οι ενημερωμένοι πολίτες αλλά και οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής, θα είναι καλύτεροι σύμμαχοι σε αυτή τη νέα μάχη. Η αυτοδιοίκηση ως η πρώτη θεσμική συνάντηση του πολίτη με το κράτος είναι μόνιμος αρωγός στην προσπάθεια κατά της εξάπλωσης του ιού. Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι μια ασφαλής περιοχή και αυτό οφείλεται στην τήρηση των πρωτοκόλλων σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εξαγγείλει και να εφαρμόσει μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών που είδαν το εισόδημά τους να πλήττεται εδώ και μήνες και πολύ περισσότερο το καλοκαίρι. Οφείλει επίσης να σταθεί στο πλευρό των δήμων που υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά από τη δραστική μείωση των εσόδων τους λόγω της μικρής εισπραξιμότητας και των ελαφρύνσεων που εφάρμοσαν προς τους πληττόμενους δημότες τους”.