τασιος

Δηλώσεις για τα νέα μέτρα και την καλοκαιρινή σεζόν πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 ”Από τις Έξι”. 

”Η σεζόν Covid ρίχνει αυλαία το Σεπτέμβριο με χαμηλές πληρότητες, όμως τα ισχυρά μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν σε κάποιες περιοχές προκάλεσαν σύγχυση αναφορικά με ύπαρξη lockdown και αυτό έφερε νέες ακυρώσεις. Τολμώ να πω ότι η σεζόν τελείωσε άδοξα σε κάποιους προορισμούς”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Από τις Έξι”.

Απέδωσε το φαινόμενο σε παραπληροφόρηση, στην καραντίνα 14 ημερών που αποφάσισαν οι χώρες της Βαλτικής για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα, αλλά και στο φοβικό κλίμα που επικρατεί εξαιτίας της ανόδου κρουσμάτων κορωνοϊού και ζήτησε “να γίνεται καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση, διότι τα μέτρα ελήφθησαν για να είμαστε όλοι υγιείς”. Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, ξεκαθάρισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται στο ακέραιο, ενώ εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης τουριστικού ενδιαφέροντος προέβλεψε ότι “αρκετές επιχειρήσεις θα κλείσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου”. Επανέλαβε ότι ο κλάδος περιμένει με αγωνία τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης, μεταξύ αυτών και τον πολλαπλασιασμό των δόσεων για εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο, ώστε το 2021 να είναι χρονιά επιβίωσης.