ΓενικάΚοινωνίαΟικονομία

Ολυμπιάδα – Μαύρες Πέτρες – Σκουριές: Εικονική περιήγηση στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις

Σε μια εποχή όπου η μεταλλευτική δραστηριότητα παραμένει ακόμη στρεβλωμένη στη συνείδηση πολλών ανθρώπων, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης της εξέλιξης και της προόδου που έχει διαγράψει ο εξορυκτικός κλάδος. Με γνώμονα τις αρχές της υπευθυνότητας στην περιβαλλοντική διαχείριση και την προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προάγει ένα μοντέλο βασισμένο στην αειφόρο ανάπτυξη και τον σεβασμό του περιβάλλοντος. Η Ελληνικός Χρυσός εφαρμόζει τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης, όπως είναι: η μέθοδος ξηρής απόθεσης, η λιθογόμωση, τα προηγμένα συστήματα διαχείρισης υδάτων με επαναχρησιμοποίηση των νερών στην παραγωγική διαδικασία και πληθώρα άλλων δράσεων όπως η συγκομιδή και κομποστοποίηση των πράσινων και κηπευτικών αποβλήτων του Δήμου Αριστοτέλη για την επαναχρησιμοποίησή τους ως εδαφοβελτιωτικά υλικά στην αποκατάσταση της περιοχής.

Η εταιρεία, προωθώντας αυτό το μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας παρέχει τη δυνατότητα μιας διαδραστικής εικονικής περιήγησης 360 μοιρών (virtual tour) που «ζωντανεύει» τις εγκαταστάσεις και τα μεταλλεία της στη ΒΑ Χαλκιδική, και συγκεκριμένα στην Ολυμπιάδα, τις Μαύρες Πέτρες, αλλά και στο έργο των Σκουριών. Μέσω αυτής της περιήγησης προβάλλονται όλα τα είδη πληροφοριών για το κοινό καθώς και φωτογραφικό υλικό των χώρων των τριών μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, επιτρέποντας έτσι στους επισκέπτες της ιστοσελίδας της να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις εγκαταστάσεις με ένα διαδραστικό τρόπo.

Δείτε τις εδώ:

Μεταλλείο Ολυμπιάδας

Μεταλλείο Μαύρων Πετρών – Στρατωνίου

Έργο Σκουριών

Επισκεπτόμενοι την ψηφιακή ξενάγηση το πλήθος των πληροφοριών που λαμβάνει κανείς καθώς και η εμπειρία του επισκέπτη διαμορφώνεται ως εξής: Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει αφενός την ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων πανοραμικά και σταδιακά, αν το επιθυμεί, να εισέλθει στις εγκαταστάσεις διαλογής και επεξεργασίας του μεταλλεύματος, το φυτώριο 150.000 τ.μ. στην Ολυμπιάδα, τις αποκατεστημένες από την εταιρεία εκτάσεις από μεταλλευτικές δραστηριότητες προηγούμενων δεκαετιών, τον πρότυπο Χώρο Ξηρής Απόθεσης Κοκκινόλακκα.

Η καινοτόμος αυτή προσέγγιση της Ελληνικός Χρυσός, αν μη τι άλλο προσφέρει εύκολα σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευκαιρία να αποκτήσει από πρώτο χέρι μια βιωματική εμπειρία από τις εγκαταστάσεις της μεταλλευτικής εταιρίας και τη φιλοσοφία βιώσιμης ανάπτυξης που διέπει τη δραστηριότητά της. Συνεπής στην υπόσχεσή της να λειτουργεί με διαφάνεια, η πρωτοβουλία της εταιρείας αποσκοπεί σε μια ολιστική ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, φιλοξενώντας στην ιστοσελίδα τόσο τις εικονικές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της καθώς και στοιχεία από τις μετρήσεις του βραβευμένου συστήματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης που χρησιμοποιεί.

https://www.hellas-gold.com/tosopolytima/

 

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close