Μακεδονία

11ος Διαγωνισμός Υποτροφιών του ΑCT- American College of Thessalonik

Εξετάσεις: Θεσσαλονίκη, Βιβλιοθήκη Bissell, ACT Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, 18:00 (προπτυχιακές σπουδές) Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, 18:00 (μεταπτυχιακές σπουδές)

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το ACT – American College of Thessaloniki, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια, δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα να διεκδικήσουν πλήρεις (100%) ή μερικές υποτροφίες για τα προγράμματα σπουδών του σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλών διεθνών προδιαγραφών. Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν κατόπιν εξετάσεων που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός στη Θεσσαλονίκη, στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τα προπτυχιακά προγράμματα θα διαγωνιστούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 18:00, ενώ η εξέταση για τα μεταπτυχιακά προγράμματα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, στις 18:00.

Επιπλέον, σημαντικός αριθμός μερικών υποτροφιών (από 20% έως 70%) θα δοθεί σε υποψήφιους που θα συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την ημέρα των εξετάσεων. Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα:

BS in Business Administration
BS in Computer Science / Business Computing
BA in English
BA (Hons) in Political Science & International Relations
BS in Psychology
MBA (Master of Business Administration)
MS in Hospitality and Tourism Management
MS in Industrial/Organizational Psychology

Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος σε μία ηλεκτρονική εξέταση γνώσεων και ικανοτήτων, πολλαπλής επιλογής, η οποία θα διαρκέσει 1 ώρα και 15 λεπτά. Η εξέταση θα είναι στα Ελληνικά και δεν απαιτεί προετοιμασία.

Την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.act.edu/scholarship-competition και στο 2310 398 398.

Το ACT – American College of Thessaloniki

Το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα λειτουργεί από το 1981 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είναι αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Commission of Higher Education (NECHE), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας. To American College of Thessaloniki είναι επίσης αναγνωρισμένο ως «Κολλέγιο» από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πληροί τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 38/2010) που ρυθμίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τα προγράμματα σπουδών βασίζονται στο αμερικανικό εκπαιδευτικό μοντέλο και προσφέρουν ευελιξία στις επιλογές του φοιτητή. Ο ενεργητικός και βιωματικός τρόπος μάθησης, το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας με αρωγό το Career Services Office, το ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, και τα προγράμματα διά βίου μάθησης, συνθέτουν ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που εφοδιάζει τους φοιτητές με ισχυρές ακαδημαϊκές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να προσαρμόζονται με επιτυχία σε κάθε αλλαγή.

Το ίδρυμα έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερα από 60 Αμερικανικά Πανεπιστήμια οι οποίες επεκτείνονται και σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές του ACT να σπουδάσουν για ένα ή περισσότερα εξάμηνα σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Το ACT αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές μέσω του προγράμματος Study Abroad. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019, καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ στην προσέλευση ξένων φοιτητών, οι οποίοι ξεπέρασαν σε πλήθος τους 500 από 45 διαφορετικές χώρες.

www.act.edu

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close