Το γενικό Λύκειο Πολυγύρου διοργανώνει έναν διαγωνισμό ορθογραφίας στα Γαλλικά με σκοπό την ενίσχυση της γαλλοφωνίας καθώς και την ευκαιρία στους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εξασκηθούν στη Γαλλική Γλώσσα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

“Ελπίζουμε οι συνθήκες να επιτρέψουν τη διεξαγωγή του 1ου αυτού διαγωνισμού που σκοπό έχει να ενισχύσει τη γαλλοφωνία, να δώσει ευκαιρίες στους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στη Γαλλική γλώσσα συμμετέχοντας σε μια διακρατική και πολυπολιτισμική διοργάνωση.

Η « Dictée Lavalloise » – «Διαγωνισμός Ορθογραφίας της πόλης Λαβάλ»- αποτελεί ένα θεσμό που εδραιώθηκε από το 2003 μεταξύ της πόλης του Λαβάλ Γαλλίας και των αδελφοποιημένων πόλεων Québec του Καναδά, Garango της Μπουρκίνα-Φάσο, Suceava της Ρουμανίας και Lovetch της Βουλγαρίας. Η επιτροπή της αδελφοποίησης Laval-Quebec είναι υπεύθυνη της διοργάνωσης και κάθε χρόνο, μία διαφορετική πόλη προτείνει το κείμενο της ορθογραφίας (το οποίο είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας για να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των νέων σύμφωνα με την ηλικία τους) αναδεικνύοντας ένα συγγραφέα της εκάστοτε χώρας. Η πόλη μας, ο Πολύγυρος ανήκει σε αυτό το δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Λαβάλ Γαλλίας έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει το ΓΕΛ Πολυγύρου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Αδελφοποίησης Laval-Hellas.”