ΑθλητικάΕλλάδα

Ο Χ. Ταρασίδης σχολιάζει τις θλιβερές διαφορές Ολλανδίας-Ελλάδας στο θέμα πανδημίας

Ο άλλοτε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής των Τρίγλια, Μουδανιών, Πορταριάς και Πλαγίων μιλάει στη Χαλκιδική Πολιτική για τις μεγάλες διαφορές των δυο χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Χρήστος Ταρασίδης(φωτογραφία με τη φανέλα των Μουδανιών), γνωστός στον αθλητικό κόσμο της Χαλκιδικής ως ”Μάουρο”, σχολιάζει την θλιβερή κατάσταση της Ελλάδας και τον κάκιστο χειρισμό της χώρας απέναντι στην πανδημία. Επίσης, τονίζει πως πέρα από τις πρώτες μέρες του κορωνοϊού, στην Ολλανδία, όπου διαμένει εδώ και μερικά χρόνια, όλα λειτουργούσαν κανονικά χωρίς να δημιουργείται ο πανικός και η αβεβαιότητα στους πολίτες.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη Χαλκιδική Πολιτική ο Χρήστος Ταρασίδης:

Πως είναι η ζωή στην Ολλανδία λόγω κορωνοιού;

«Όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνιση του ο κόσμος ήταν πανικοβλημένος. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Ήταν φοβισμένος. Τώρα η ζωή μπήκε σε ένα ρυθμό. Εδώ στην Ολλανδία λειτουργούσαν κανονικά, απλά ο κόσμος πρόσεχε περισσότερο».

Ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των πολιτών;

«Τα μέτρα ήταν ίδια με τον υπόλοιπο κόσμο. Αποστάσεις, πλύσιμο χεριών και με αντισηπτικό σε επιχειρήσεις, μάσκα μόνο σε εσωτερικούς χώρους και όχι σε όλους. Τα μέτρα εδώ δεν ήταν εξωφρενικά, ωστόσο προστατεύουν τον κόσμο και ψεκάζουν μέρη που υπάρχει συνωστισμός. Η καθημερινή ζωή δεν είχε αλλαγές στην Ολλανδία».

Οι αθλητικές διοργανώσεις γίνονται κανονικά;

«Ήταν ένα σοκ για τους αθλητές και ειδικά για τους θεατές και τους ερασιτέχνες. Απαγορεύτηκαν και κάποια γήπεδα έκλεισαν. Τώρα, επιστρέψαμε στην κανονικότητα, όλα λειτουργούν όπως πριν και είναι σαν να μην υπάρχει ο ιός. Βέβαια, όλοι προσέχουν αλλά σε λογικά πλαίσια και όχι όπως γίνεται στην Ελλάδα που πολλά συνεχίζουν να υπολειτουργούν και να υπάρχουν απαγορεύσεις».

Τι είναι αυτό που κάνει λάθος η Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία στο θέμα κορωνοιού;

«Η Ελλάδα τρομοκρατεί τον κόσμο και στο τέλος θα δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στους πολίτες. Στην Ολλανδία ο κόσμος είναι πιο απελευθερωμένος. Και εδώ υπήρχαν κρούσματα αλλά οι απαγορεύσεις στην Ελλάδα ξεπερνούν τη λογική».

Πήρες την μεγάλη απόφαση να μετακομίσεις στο εξωτερικό. Η ζωή είναι καλύτερη εκεί;

«Αν όλα είναι καλά, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Ελλάδα, να το ξέρετε αυτό (γέλια). Πήρα μια μεγάλη απόφαση. Το μόνο πλεονέκτημα που έχει το εξωτερικό συγκριτικά με την Ελλάδα είναι η εργασία και οι οικονομικές απολαβές. Πάντως κανείς δεν θέλει να ζει μακριά από τον τόπο του αλλά πολλές φορές οι συγκυρίες το επιβάλουν».

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close