Ανακοίνωση σχετικά με τα οριστικά αποτελέσματα των ωφελούμενων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», εξέδωσε η ΚΕΔΗ Κασσάνδρας.

Αναλυτικά:

‘Με μόλις 97 εκατ. ευρώ για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το ίδιο ακριβώς ποσό με πέρσι, με πολλαπλάσιο όμως αριθμό αιτήσεων (133.076 φέτος έναντι 67.000 πέρσι, δηλαδή 66.076 περισσότερες), καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα σχεδόν τα μισά παιδιά (πάνω από 65.000), να μην φιλοξενηθούν φέτος στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, γεγονός που επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα για επιπλέον 50 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Όσον αφορά το Δήμο μας, αν και υπήρχαν αιτήσεις για τις δομές μας με πλήρη φάκελο, δεν πήραν αξία τοποθέτησης (voucher) όλοι οι αιτούντες γονείς με αποτέλεσμα ο αριθμός των ωφελούμενων που έλαβαν voucher, να μειωθεί σε ποσοστό 40% περίπου συγκριτικά με πέρυσι.

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε γονείς και εργαζομένους τα αποτελέσματα καθώς σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας του κορωνοϊού, αποκλείστηκε μεγάλο ποσοστό παιδιών με πλήρη φάκελο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας όμως, τιμώντας τον Κοινωφελή Χαρακτήρα της, ειδικά σε αυτή τη δύσκολή περίσταση της πανδημίας, θα στηρίξει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, τις εργαζόμενες, άνεργες και οικονομικά ασθενείς μητέρες.

Ελπίζουμε μετά τα αιτήματα και τις πιέσεις που θα ασκηθούν από φορείς, γονείς και εργαζομένους, να αυξηθεί τελικά η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της δράσης.

Δεσμευόμαστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά εργαζομένων, που έτσι κι αλλιώς δεν δικαιούνται voucher να φιλοξενηθούν στα ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εισηγούμενοι στο Δ.Σ. της Επιχείρησης χαμηλά τροφεία για τα παιδιά αυτά, καθώς αφορά δράση υποστήριξης των οικονομικών αδύναμων συμπολιτών μας”.