Άνοιξε ο δρόμος και δόθηκαν οι αναγκαίες λύσεις για την μετακίνηση των πολιτών τρίτων χωριών που αποτελούσε πρόβλημα για την συγκομιδή της πράσινης ελιάς.

Με το έργο αυτό μπορεί να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου, Αστέριου Ζωγράφου: 

Παρά τις αγκυλώσεις και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συναντήσαμε, με επιμονή και με συνεχόμενες παρεμβάσεις μας και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ Γιάννη Κουφίδη, άνοιξε επιτέλους ο δρόμος και δόθηκαν οι αναγκαίες λύσεις για τη μετακίνηση πολιτών τρίτων χωρών, ώστε να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής.

Οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Μάκη Βορίδη, τη Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Β. Ελλάδα κ Μαρία Αντωνίου και το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ Πάτροκλο Γεωργιάδη ,για την κατανόηση του προβλήματος και κατ επέκταση την επίλυσή του, προς όφελος των αγροτών μας.

Εύχομαι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει άμεσα τα δέοντα, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Από πλευράς μας, είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.