«Είμαστε έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου» δηλώνει ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημειώνει πως εάν εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο.

Ο κ. Γώγος τόνισε επίσης ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας», ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

«Χωρίς μάσκα τη βάψαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Άνοιγμα σχολείων: «Κλειδώνει» η ημερομηνία για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Σημειώνεται πως οι ειδικοί φαίνεται πως στρέφονται υπέρ του ανοίγματος στις 7 Σεπτεμβρίου.

Και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τάχτηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

«Δεν ξέρουμε αν θα κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά όλο τον χειμώνα. Δηλαδή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η δύναμη της επιδημίας τον χειμώνα».

Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Πηγή: cnn.gr