Ως τη χειρότερη χρονιά όλων των εποχών χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, σε έναν σύντομο απολογισμό που έκανε στη Σουζάνα Καζάκα και το XalkidikiPolitiki. Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα μόλις και μετά βίας άγγιξε το 40 τοις εκατό, κι αυτό στην περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.  Από κει και έπειτα, τα περιοριστικά μέτρα ήταν καθοριστικά για την πτώση στον τουρισμό, την επισκεψιμότητα και την εστίαση. «Περιμέναμε ότι δεν θα επεκτείνονταν άλλες 15 μέρες μετά το τέλος Αυγούστου αλλά τελικά έγινε και αυτό», σχολίασε ο κ. Γιώργος. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνάντηση με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τον κ. Γιώργο, τα μέτρα είναι κατανοητά και σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία θα μπορούσε να προηγηθεί διάλογος πριν από τις αποφάσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τις θετικές εξελίξεις στον δρόμο Θέρμης Γαλάτιστας, που είναι πολυαναμενόμενο έργο και υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ Εγνατίας Οδού Α.Ε. και INTRAKAT, για την κατασκευή του. «Το έργο θα αποφορτίσει το κεντρικό οδικό δίκτυο των Ν. Μουδανιών έχοντας διπλό ρόλο για κατοίκους και επισκέπτες του νομού», επεσήμανε.

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος που στη νέα 4ετία μετά τις περσινές εκλογές συμπληρώνει ένα χρόνο σήμερα, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του νομού, κάτι που επιτυγχάνεται, μέσα από πολύ δουλειά. «Επίκειται πολύ σημαντικό έργο ακόμη», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν μεγάλα έργα που σύντομα θα είναι ανακοινώσιμα.