Άδοξα λήγει η τουριστική χρονιά, ακόμη χειρότερα από ότι περιμέναν οι φορείς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο Αύγουστος ήταν ακόμη χειρότερος και από τον Ιούλιο καθώς η κίνηση ελαχιστοποιήθηκε στη Χαλκιδική, λόγω των περιοριστικών μέτρων. «Δεν μας εξήγησε κανείς τα επιδημιολογικά στοιχεία και είναι άξιον απορίας, γιατί στη Χαλκιδική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους φοράμε μάσκα ενώ σε μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη δεν φοράει κανείς και έπειτα επιστρέφει», διερωτήθηκε ο κ. Τάσιος. «Εκτιμώ ότι η Χαλκιδική έπεξε σημαντικό ρόλο στο τί θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη σχέση των δύο νομών όσον αφορά την πορεία της πανδημίας», εκτίμησε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τα πολιτικά δρώμενα και τις εξελίξεις, ως πολιτευτής της ΝΔ ο κ. Τάσιος μίλησε για ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, μέχρι φυσικά την πανδημία που μας χτύπησε, και όπου εξίσου σωστοί ήταν οι χειρισμοί και τα αντανακλαστικά. «Υπήρξαν  παράλληλα σοβαρά ζητήματα, όπου χαράχτηκε μια σταθερή πορεία και στις διεθνείς μας σχέσεις και στα Ελληνοτουρκικά», ανέφερε μεταξύ άλλων. Όπως παραδέχτηκε ο κ. Τάσιος, υπήρξαν κάποιες αστοχίες ως προς την υγειονομική κρίση το τελευταίο διάστημα σε προορισμούς όπως και η Χαλκιδική κ.α. Θα έπρεπε, ανέφερε, κάποια πράγματα να τηρηθούν πιο αυστηρά, ίσως και σε σχέση με τα σύνορα και τις άλλες χώρες. «Η κυβέρνηση στοχευμένα, από δω και πέρα, θα πρέπει να δώσει τα μέτρα επιβίωσης στο επιχειρείν», σημείωσε.

Οι προβλέψεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων δεν είναι ευοίωνες για τον χειμώνα. Οι εκθέσεςι και τα συνέδρια ακυρώνονται, και οι πόλεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης μετρούν απώλειες από την ακύρωση των Ποσειδωνίων και της ΔΕΘ αντίστοιχα. Το εμβόλιο που παρουσιάζεται ως μια λύση, για τον κ. Τάσιο όπως επισημαίνει ο ίδιος είναι «χρηματηστηριακό σημείο», πόσοι θα το κάνουν, ποιες θα είναι αντιδράσεις κλπ. «Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η οικονομία το επόμενο διάστημα. Απαιτούνται μέτρα που θα φέρουν μια ισορροπία στο επιχειρείν ώστε να επιβιώσουμε το 2020-21. Να μας ακούνε τουλάχιστον σε όσα μας αναλογούν. Στα άλλα σκέλη, η χώρα πρέπει να λειτουργήσει, μέσα από τα σχολεία και τις λοιπές δραστηριότητες» ανέφερε.