Μια ακόμα περίπτωση οργάνωσης ενός γάμου με κρούσμα είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο αυτή τη φορά στο δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα νεαρό ζευγάρι από την περιοχή παντρεύτηκε στην εκκλησία Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς και τέλεσε το γαμήλιο γλέντι σε εξοχικό κέντρο της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του γάμου στο ναό παραβρέθησαν μεν πενήντα άνθρωποι εντός, στο προαύλιο όμως της εκκλησίας, στα σπίτια των νεόνυμφων και στο γλέντι ο κόσμος ήταν πολύς περισσότερος, καθώς η μητέρα της νύφης είναι δημοτική σύμβουλος και έχει μεγάλο κύκλο.

”Εμείς είχαμε φροντίσει να υπάρχουν μάσκες, δεν μπορούσαμε όμως να ξέρουμε αν φορούσε ο κόσμος εντός του ναού όπως και στο γλέντι. Στα τραπέζια είχαμε φροντίσει να είναι 4 άτομα. Πήραμε όσα μέτρα έπρεπε να ληφθούν”, λέει η μητέρα της νύφης στην parallaxi.

Στο γάμο, η μητέρα του κουμπάρου, ήταν ήδη θετική στον ιό, ασυμπτωματική μεν και για αυτό δεν το γνώριζε και παραβρέθηκε, αλλά όπως διαπιστώθηκε την επόμενη μέρα, Δευτέρα, κατά την επιστροφή στη δουλειά της, σε γνωστή εταιρία της περιοχής, μετά από τεστ που της έγινε, ήταν θετική.

Η γυναίκα ήρθε σε επαφή με πολλούς καλεσμένους στο τραπέζι του γάμου, όπου όμως είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας από τη μεριά του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του γάμου σε τεστ που έγινε στο ζευγάρι των νεόνυμφων αλλά και των κουμπάρων τα αποτελέσματα που βγήκαν χθες βράδυ ήταν αρνητικά. Στο γάμο παραβρέθηκαν σημαίνοντα πρόσωπα της περιοχής.
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος που παραβρέθηκε στο γάμο λέει στην parallaxi:

”Η αλήθεια είναι πως στο γάμο ήταν αρκετός κόσμος, ίσως και εκατό άτομα. Παραπάνω δηλαδή από το όριο των πενήντα που επιτρέπει ο νόμος. Μάσκα σίγουρα δεν φορούσαν ούτε μέσα στην εκκλησία ούτε στο προαύλιο που είναι 4 στρέμματα. Ήμουν ο μοναδικός που φορούσε μάσκα εντός και εκτός εκκλησίας και ένοιωθα περίεργα, αν και η οικογένεια είχε μοιράσει μάσκες σε όλους”

Δείγματα πάρθηκαν και από αρκετούς άλλους εργαζόμενους της εταιρίας που εργάζεται η γυναίκα αλλά και άλλους καλεσμένους του γάμου και αναμένονται τα αποτελέσματα τις επόμενες ώρες, όπως και από αρκετούς άλλους που παραβρέθηκαν.

Σε επικοινωνία της parallaxi με την εταιρία που εργάζεται η γυναίκα που βρέθηκε θετική πληροφορηθήκαμε πως σε κάθε περίπτωση θετικού κρούσματος παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τηρούνται ιδιαίτερα αυστηρά πρωτόκολα που διασφαλίζουν τη μη διασπορά του ιού.

Πηγή: parallaximag.gr