Ένας χρόνος ανάληψης καθηκόντων στη διοίκηση του δήμου Σιθωνίας, και ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας σχολιάζει τους μήνες που πέρασαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πορεία του δήμου ήταν αρκετά ικανοποιητική μέχρι την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή ανασταλτικός παράγοντας για την ορθή λειτουργία του δήμου, ήταν και είναι ακόμη και τώρα, το ελλιπές προσωπικό, η δομή δηλαδή του δήμου όπως εξήγησε ο δήμαρχος.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Ντέμπλας φέτος, έδωσε έμφαση στο θέμα της ύδρευσης και όπως υποστηρίζει η εικόνα του δήμου όντως ήταν διαφορετική, προς τη θετική κατεύθυνση, ως προς το κομμάτι της υδροδότησης. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα επίλυσης ζητημάτων ύδρευσης ο κ. Ντέμπλας ανέφερε το Ν. Μαρμαρά όπου φέτος έγιναν καθοριστικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και στον καθαρισμό του οδικού δικτύου και των πρανών.

Εκεί που σημειώθηκαν προβλήματα ήταν για άλλη μια φορά στη Νικήτη. Εκεί, το νέο είναι πως ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη προς παράδοση η μελέτη για τους κόμβους της Νικήτης. «Η σωστή λύση για μένα ωστόσο θα είναι η παράκαμψη από τις παρυφές της Νικήτης, αλλά προσωρινά λύνουμε το πρόβλημα με τους κόμβους», ανέφερε ο δήμαρχος.

Σε σχέση με τον υδρόμυλο του Μεταγγιτσίου  ώστε το μνημείο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση. Μάλιστα η νέα μελέτη περιλαμβάνει και το στοιχείo της επισκεψιμότητας για το κοινό, κάτι που ήταν εκτός στην αρχική μελέτη. «Το έργο έχει προϋπολογισμό 600 χιλ. ευρώ και πιστεύω ότι θα προχωρήσει εκτός απροόπτου», τόνισε ο κ. Ντέμπλας.

Παράλληλα, δύο εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η μελέτη για το αντιπλημμυρικό του ρέματος στο Πόρτο Κουφό που κατατέθηκε στην ΠΚΜ, ενώ δημοπρατήθηκε και το αντιπλημμυρικό έργο της Συκιάς με 4 εκ. ευρώ. «Θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα μαζί με τον φωτισμό και τον κόμβο σε όλη την είσοδο της Συκιάς. Επίσης προτείναμε μια μελέτη ανάδειξης από την πάλαι πλατεία της Συκιάς ως τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Είμαστε σίγουροι και για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου», είπε ο δήμαρχος.

Στο Ν. Μαρμαρά μια μελέτη στο Πράσινο Ταμείο αφορά ανάπλαση έκτασης επίσης. Ο κ. Ντέμπλας χαρακτήρισε κρίσιμη την πορεία των μελετών και των έργων που συνολικά θα αλλάξουν την εικόνα του δήμου. Για τη διευκόλυνση των εργασιών από τον δήμο, η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε και μηχανήματα. Τέλος προχωρούν κανονικά οι μεγάλες παρεμβάσεις στο Ν. Μαρμαρά για το λιμάνι, αλλά και το μικρότερο λιμενικό έργο στην περιοχή του Παραδείσου. Έμφαση δόθηκε μεγάλη, με 69 χιλ. ευρώ σε μια παρέμβαση που αφορά το γυμνάσιο και λύκειο Αγίου Νικολάου.

Όπως και το σύνολο των φορέων στη Χαλκιδική, έτσι και ο δήμαρχος Σιθωνίας έκρινε άδικη την επιβολή των μέτρων στον βαθμό που έγινε και στο σύνολο του νομού ανεξαιρέτως για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού.