H πορεία που έχει χαράξει ο Γιάννης Αρζουμανίδης όλα αυτά τα χρόνια στα μαχητικά αθλήματα είναι αναμφισβήτητη. Ο Έλληνας heavyweight καταστρώνει σημαντικά σχέδια που αφορούν το μέλλον της πάλης στην Ελλάδα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Αρζουμανίδης μίλησε στο Fightsports.gr για τα σχέδια που αφορούν την ομοσπονδία. Αναλυτικά:

Γιάννη σύντομα ξεκινάει η αγωνιστική περίοδο φαντάζομαι και για σένα. Έκανες προπονήσεις την περίοδο της καραντίνας; Έχουμε κάτι νεότερο για τους αγώνες σου;

«Οι προτάσεις που έχω είναι πάρα πολλές, κυρίως από εξωτερικό. Ωστόσο έχω συμβόλαιο με την ACA για κάποιους αγώνες ακόμα. Δεν είχα την δυνατότητα να κάνω προπονήσεις λόγω της καραντίνας. Εστίασα κυρίως στο να συντηρήσω την φυσική μου κατάσταση. Εφόσον δεν είχα αντιπάλους δεν μπορούσα να κάνω οργανωμένη προπόνηση. Προς το παρόν, το αγωνιστικό μου πλάνο έχει παγώσει».

Η πάλη είναι το βασικό σου άθλημα και αυτό που σε ανέδειξε αρχικά. Πως βλέπεις την εξέλιξη του στην Ελλάδα;

«Εμένα ο στόχος μου όσον αφορά την πάλη είναι η διεκδίκηση της Ελληνικής ομοσπονδίας για να φέρουμε την ανανέωση στο άθλημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα, αθλητών, διοικούντων και προπονητών. Να μπορέσουμε να βάλουμε και εμείς το δικό μας στίγμα στο σπορ που αγαπάμε. Να δούμε ξανά μία δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θέλω να κάνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλους όσους εμπλέκονται με τις μαχητικές τέχνες. Θέλω να συνεργαστούμε με στόχο ένα καλύτερο μέλλον».

Γιάννη έχεις και τον ρόλο του συντονιστή σε δύο σχολές. Μίλησε μας γι’αυτό το κομμάτι που απασχολείσαι.

«Δραστηριοποιούμε και στην Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική. Στον ρόλο του συντονιστή αυτών των σχολών. Βοηθάω τις δύο σχολές. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε συνεργασία και με άλλους συλλόγους, με στόχο να αναβαθμίσουμε τον χώρο. Θέλουμε να αναπτύξουμε τα Ολυμπιακά στυλ πάλης και τα μη Ολυμπιακά».

Έχεις κάνει μία σπουδαία καριέρα.Ποια είναι η συμβουλή σου στα νέα παιδιά;

«Το σημαντικότερο είναι πως θα πρέπει να έχουν ανθρώπους κοντά τους που να ενδιαφέρονται και να τους αγαπάνε. Να ξέρουν με ποιο τρόπο θα μπορούν να ανεβάσουν τον αθλητή. Να έχουν επιδείξει ένα έργο στην πορεία τους. Παρά το ότι η χώρα μας περνάει μία πολύ δύσκολη εποχή, πιστεύω ότι ο αθλητισμός θα λάμψει ξανά. Θα δούμε όλοι καλύτερες μέρες.

Όσον αφορά τις MMA και το grappling, επειδή εγώ είχα την παλαιστική βάση, συνιστώ σε όλους να ασχοληθούν με αυτή. Για μένα ήταν το Α και το Ω. Με έσωσε πολλές φορές. Εγώ στις περισσότερες αναμετρήσεις επικράτησα χάρη στην πάλη, ακόμα και στα ματς που η ζυγαριά έγερνε στον αντίπαλο. Και έχουμε και παραδείγματα τέτοια στο εξωτερικό όπως ο Khabib και o Cormier. Η πάλη είναι η βάση για όλα τα αθλήματα».

Πηγή: www.fightsports.gr