Η νεαρή μαθήτρια πέρασε από τις Πανελλήνιες στην Ιατρική και ανοίγει τα χαρτιά της για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε μέχρι την επίτευξη του στόχου.

Τι σε έκανε να διαλέξεις την ιατρική;

”Αυτή την επιλογή την έκανα από πολύ μικρή. Συνειδητοποίησα πως μέσω του επαγγέλματός μου μπορώ να προσφέρω. Αυτή μου η σκέψη επιβεβαιώθηκε, ειδικά μετά την επέλαση της πανδημίας ,όπου οι γιατροί διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις”.

Πώς επηρέασε η καραντίνα την προετοιμασία σου;

”Σε προσωπικό επίπεδο δεν επηρεάστηκα σχεδόν καθόλου, διότι κατάλαβα ότι ιός είναι έξω από το σπίτι, ενώ εγώ παρέμενα αποκλειστικά μέσα συγκεντρωμένη στο διάβασμά μου. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, ένιωθα άγχος για τους οικείους μου και το κοινωνικό σύνολο αλλά και αβεβαιότητα για το μέλλον”.

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου λίγο πριν γράψεις το πρώτο μάθημα;

”Όσο και να ήθελα η απάντηση μου να είναι διαφορετική, το κύριο συναίσθημα μου πριν γράψω το πρώτο μάθημα ήταν το άγχος. Από την άλλη ήξερα ότι είχα κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσα στην προετοιμασία μου, οπότε ανυπομονούσα να τελειώσει αυτή η δοκιμασία και να ανταμειφθούν οι κόποι μου”.

Ποιο μάθημα σε δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί;

”Το μάθημα που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η χημεία, όπου και πέτυχα τη χαμηλότερη μου βαθμολογία αναφορικά με τα άλλα μαθήματα. Αυτό νομίζω συνέβη, διότι τα θέματα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και δυσανάλογα σε σχέση με αυτό που μπορούσε να αποδώσει ένας απόφοιτος λυκείου”.

Πήγες σε φροντιστήριο ή έκανες ιδιαίτερα;

”Σε κάποια μαθήματα έκανα ιδιαίτερα και σε κάποια πήγαινα φροντιστήριο και μάλιστα συμμετείχα σε πολυμελές τμήμα. Ήταν προσωπική επιλογή και νομίζω πως κάθε μαθητής πρέπει να διαπιστώσει τι του ταιριάζει, έτσι ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Πόσες ώρες την ημέρα διάβαζες και ποιά ήταν η μεθοδολογία σου;

”Διάβαζα κατά μέσο όρο 6-7 ώρες την ημέρα. Φρόντιζα πάντα να κοιμάμαι επαρκώς και να τρώω καλά. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο σε μια τόσο απαιτητική, από πνευματικής άποψης, περίοδο”.

Υπήρχε ελεύθερος χρόνος για τον εαυτό σου ;

”Υπήρχε ελάχιστος χρόνος για τον εαυτό μου. Το είχα πάρει απόφαση από την αρχή της χρονιάς ότι η περίοδος αυτή θα ήταν δύσκολη, όμως συνειδητοποίησα ότι με περιμένει μια φοιτητική ζωή κατά την οποία δεν θα με πιέζει ο χρόνος, όπως στη Τρίτη λυκείου. Όταν έβρισκα ευκαιρία να ξεκουραστώ από το διάβασμα, περνούσα χρόνο με τα αγαπημένα μου άτομα και γενικότερα επιδίωκα την επικοινωνία και την προσωπική επαφή”.

Τι ρόλο έπαιξε η οικογένεια στην επιτυχία σου;

”Η οικογένεια μου έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μου προσφέροντας ηθική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη. Ας μην γελιόμαστε, πολλά παιδιά θα μπορούσαν να είναι στη δική μου θέση ,των επιτυχόντων, εάν είχαν την ανάλογη συμπαράσταση. Η επιτυχία μου δεν είναι προσωπική”.

Τι συμβουλές θα έδινες σε ένα παιδί που ξεκινά τώρα την προετοιμασία του για τις πανελλήνιες;

”Θα του έλεγα ότι η Τρίτη λυκείου και οι πανελλήνιες είναι μια χρονική περίοδος με αρχή μέση και τέλος. Κάποτε θα τελειώσει, οπότε πρέπει να έχει υπομονή, να βρεί τις ισορροπίες του και να δώσει το 100% του εαυτού του αυτή τη μία χρονιά, προκειμένου να πετύχει το στόχο του”.

Συνέντευξη στο truemed.gr