Ανέφερε ότι η ΚΥΑ μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων και υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται σχολικές εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και σχολικά πρωταθλήματα.

Ερώτηση για το αν θα υπάρχει τιμωρία στους μαθητές που θα πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να φορούν μάσκα, δέχτηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, δεν θα υπάρχει τιμωρία, αλλά δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε εκείνους τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα.

Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 972. Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων και πρωτοκόλλων προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια.

Ο συγχρωτισμός είναι από συγκεκριμένες ηλικίες και εθνικότητες

Στα φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρούνται όταν κλείνουν τα μαγαζιά αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας οι Γκίκας Μαγιορκίνης, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχει η ένδειξη πως στις περιοχές που κλείνουν τα μαγαζιά υπάρχει συγχρωτισμός, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

«Συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές. Στις περισσότερες περιοχές που έχουν επιβληθεί μέτρα, έφεραν αποτέλεσμα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο πίσω από τον συγχρωτισμό βρίσκονται «συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και θα μου επιτρέψεται να πω από συγκεκριμένες εθνικότητες».

«Ο συγχρωτισμός σαν ποσοστό είναι μικρότερο, αφορά μία μειοψηφία, έχουμε μείωση του κόσμου που συγχρωτίζεται. Ο συγχρωτισμός σε ανοιχτούς χώρους είναι διαφορετικός. Δεν έχουμε επαφή με τους ανθρώπους που δουλεύουν στα μαγαζιά» είπε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Δεν το θέλουμε καθόλου αλλά επιδημικά είναι καλύτερα», σχολίασε.

Επίσης ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η ιατρική δεν είναι δόγμα, δεν έχει στεγανά και τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί η χρησιμότητα της μάσκας. Μίλησε για σχετικά μικρή θυσία «που πρέπει να κάνουμε όλοι για να προστατευτεί η υγεία και οι αγαπημένοι μας».

Πηγή: real.gr