Στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης εντάχθηκε εδώ και λίγες ώρες ο 18χρονος τερματοφύλακας από την Τρίγλια, Φώτης Σγουρής, με επαγγελματικό συμβόλαιο, επιβεβαιώνοντας πως ανήκει σε… ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς τόσο ο πατέρας του, Κώστας Σγουρής άφησε… εποχή στο ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής και όχι μόνο (αγωνίστηκε και με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς – τώρα γενικός αρχηγός του ΠΟΤ), όσο και ο αδερφός του, Δημήτρης Σγουρής, έχει ηγετική θέση στο ρόστερ του ΠΟ Τρίγλιας, πανηγυρίζοντας την άνοδο στη Football League αλλά και με θέση βασικού πέρσι σε αυτήν.
Από την Τρίγλια… στη Super League 
Ο ύψους 1.88 Φώτης Σγουρής είναι γεννημένος στις 29 Απριλίου του 2002 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κερμανίδη – Bebides 2000 – στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ήταν αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για να δοκιμάσει την τύχη του στον Αστέρα ο Τριγλιανός πορτιέρο.
Τη σεζόν 2018-19 μεταγράφηκε στην ομάδα του χωριού του, τον ΠΟ Τρίγλιας, για να πανηγυρίσει την άνοδο στη Football League. Την προηγούμενη σεζόν ήταν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του ΠΟΤ, ενώ είχε φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα Κ17 της Football League με τα χρώματα της ομάδα του.
Εκτός από το ποδόσφαιρο, την περασμένη χρονιά έβαλε σε προτεραιότητα και το διάβασμα για να περάσει στο πανεπιστήμιο. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν καθώς με τα αποτελέσματα των βάσεων ανακοινώθηκε η εισαγωγή του στο τμήμα Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Πλέον, ο 18χρονος τερματοφύλακας εδώ και λίγες ημέρες ζει ένα… όνειρο. Βρίσκεται στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στις προπονήσεις και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί και επίσημα από τους Αρκάδες.
Ο Μιχάλης Σουνάς και η Χαλκιδική Πολιτική επικοινώνησαν με το νέο απόκτημα του Αστέρα, ο οποίος μετέφερε τη χαρά του και τις πρώτες εμπειρίες από την ομάδα της Πελοποννήσου.
Όσα είπε ο Φώτης Σγουρής στη Χαλκιδική Πολιτική:
Πως προέκυψε η επαφή με την ομάδα της Τρίπολης;
«Επικοινώνησε μαζί μου ο Παναγιώτης Κερμανίδης και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι για ομάδα της Super League. Προφανώς απάντησα ναι και μου είπε για τον Αστέρα. Από εκεί και πέρα έγιναν όλα τόσο γρήγορα και με κάλεσαν για προπονήσεις»
Ποιες είναι οι εμπειρίες που αποκόμισες από τις προπονήσεις σου εκεί;
«Οι εμπειρίες είναι τρομερές, δεν σου δίνετε συχνά η ευκαιρία να αγωνίζεσαι και να προπονείσαι δίπλα σε τέτοιους ποδοσφαιριστές με τόσες συμμετοχές»
Πόσο χαρούμενος είσαι που θα αποτελείς στέλεχος αυτής της ομάδας?
«Η χαρά μου δεν περιγράφεται. Μου δόθηκε η δυνατότητα να βρίσκομαι σε ένα τόσο μεγάλο και καλά οργανωμένο κλαμπ στην Α’ εθνική σε τόσο μικρή ηλικία»
Ποιοι σε βοήθησαν περισσότερο να κάνεις το πρώτο επαγγελματικό βήμα και ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;
«Σίγουρα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κερμανίδη που με πρότεινε στον Αστέρα αλλά και την οικογένεια μου που με στήριξε και συνεχίζει να με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτήν μου την απόφαση και τέλος τους προπονητές μου τον Κώστα Γεωργιάδη, Πασχάλη Έλκα και τον Δημήτρη Μικηκή που με υπομονή και σκληρή δουλειά με έφτασαν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο»
*Φωτογραφία από τις προπονήσεις του Φώτη Σγουρή στον Αστέρα Τρίπολης