Το 2ο δημοτικό σχολείο Ιερισσού επισκέφτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες στην Κεντρική Μακεδονία, ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων. Παρά την προγραμματισμένη παρουσία της Υπουργού Παιδείας, η κ. Κεραμέως δεν κατάφερε να είναι παρούσα και απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς μέσω βιντεοκλήσης.

Ο κ. Κόπτσης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τη χρήση μάσκας και επανέλαβε την αναγκαιότητα τήρησης του μέτρου από όλους τους μαθητές. Δόθηκε μάλιστα η παρότρυνση να μπουν γονείς και μαθητές στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην ενότητα «Μαθαίνουμε Ασφαλείς» και να διαβάσουν αναλυτικά όσα προβλέπονται για το άνοιγμα των σχολείων.
Την ερχόμενη Παρασκευή η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα διοργανώσει εκδήλωση ενημέρωσης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και απευθείας συνδέσεις με σχολεία.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στον Πολύγυρο και συγκεκριμένα στο ΓΕΛ Πολυγύρου, όπου ακολούθησε συνάντηση με τους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ζαφειρούλα Μυλωνά και Αλέξανδρο Νικολαΐδη αντίστοιχα.

Τόσο στην Ιερισσό, όσο και στον Πολύγυρο διαπιστώθηκε ετοιμότητα από την πλευρά των δήμων.  Στο δήμο Ν. Προποντίδας, οι μάσκες θα διανεμηθούν το πρωί του Σαββάτου στους διευθυντές των σχολείων ώστε την προσεχήγ εβδομάαδα να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα.