Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις… ή χίλια likes ανάλογα πώς το δει κανείς. Οι φωτογραφίες από καλοκαιρινούς προορισμούς συγκεντρώνουν καθημερινά εκατομμύρια likes και hashtags στο Instagram. Ποιους όμως εξ’ αυτών επιλέγουν οι ταξιδιώτες για να αποδράσουν από την καθημερινότητα;
Από τα τροπικά δάση της Ταϊλάνδης μέχρι τους κόκκινους βράχους της Αριζόνας, η ιστοσελίδα PsychicWorld εξετάζοντας τα hashtags τους στο Instagram συγκέντρωσε τη λίστα με τους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς για χαλαρές διακοπές.
1. Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Instagram: Πούκετ, Ταϊλάνδη
Πούκετ, Ταϊλάνδη. © Shutterstock

Οι λευκές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά της Phuket είναι ιδανικά για χαλάρωση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το hashtag #phuket έχει χρησιμοποιηθεί σε 9,7 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram.
Το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης είναι πολύ αγαπητό στους τουρίστες, καθώς προσφέρει πολλές επιλογές. Από μονοήμερες εκδρομές στις πανέμορφες παραλίες του, μέχρι πολλά μέρη ανεκτίμητης φυσικής ομορφιάς, αλλά και πολλά βουδιστικά αγάλματα και αξιοθέατα.

2. Οι Μαλδίβες

Instagram: Μαλδίβες
Μαλδίβες. © Shutterstock
Οι Μαλδίβες φαίνονται σαν ψεύτικες στις φωτογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο όμορφες. Στις λευκές αμμουδιές και τα κρυστάλλινα μπλε νερά τους κάνουν διακοπές πολύ συχνά οι Καρντάσιαν και πολλοί άλλοι σελέμπριτι.
Οι Μαλδίβες με 8,3 εκατομμύρια hashtags είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για χαλαρές διακοπές της λίστας του Psychic World. Από βουτιές στον μαγευτικό βυθό, μέχρι ένα κοκτέιλ σε ένα από τα ακατοίκητα νησιά τους, οι Μαλδίβες προσφέρουν ευκαιρίες χαλάρωσης για όλα τα γούστα.

3. Τουλούμ, Μέξικο

Instagram: Τουλούμ, Μεξικό
Τουλούμ, Μεξικό. © Shutterstock

Με 5,9 εκατομμύρια hashtags στο Instagram, η μικρή πόλη στην ακτή του Μεξικού είναι ένας μικρός παράδεισος.
Η Τουλούμ είναι γνωστή για τα πεντακάθαρα νερά της και τη χρυσή αμμουδιά που θυμίζει τις παραλίες στα screensavers των υπολογιστών.
Η πόλη εκτός από χαλάρωση προσφέρει στους ταξιδιώτες τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν τα ερείπια μίας αρχαίας πόλης των Μάγια, τα οποία διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι σήμερα.

4. Ουμπούντ, Μπαλί

Instagram: Ουμπουντ, Μπαλί
Ουμπουντ, Μπαλί. ©Shutterstock

Η πόλη της Ουμπούντ, βρίσκεται στους λόφους του Μπαλί στην Ινδονησία και είναι περικυκλωμένη από ένα μαγευτικό τροπικό δάσος, ινδουιστικούς ναούς και παρεκκλήσια.
Η μαγευτική πόλη της Ινδονησίας συγκεντρώνει 4,8 εκατομμύρια hashtags και βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

5. Μύκονος

Instagram: Μύκονος, Ελλάδα
Μύκονος. ©Shutterstock

Την πεντάδα κλείνει η Μύκονος, συγκεντρώνοντας 4,3 εκατομμύρια. Το νησί είναι μία «μίξη» Σαιν-Τροπέ και Ιμπιζα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχοντας τεράστια επιτυχία ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες και τους σελέμπριτι.
Οι ανεμόμυλοι στη Χώρα της Μυκόνου αποτελούν τέλεια ευκαιρία για μία φωτογραφία το Instagram, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

6. Σιεμ Ριάπ, Καμπότζη

Instagram: Σιέμ Ριάπ, Καμπότζη
Σιέμ Ριάπ, Καμπότζη. ©Shutterstock

H Σιέμ Ριάπ αν και διατηρεί αρκετά κομμάτια της παράδοσης πλέον αποτελεί έναν από τους βασικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Αυτό φαίνεται και από τα 2,2 εκατομμύρια hashtags που συγκέντρωσε στο Instagram.
Οι ναοί του Ανγκορ, που βρίσκονται στη Σιέμ Ριάπ, είναι από τα γνωστότερα αξιοθέατα όλης της χώρας, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

7. Λανγκάουι, Μαλαισία

Instagram: Λανγκάουι, Μαλαισία
Λανγκάουι, Μαλαισία. © Shutterstock

Το Λανγκάουι είναι ένα σύμπλεγμα 99 νησιών στα δυτικά της Μαλαισία. Περιτριγυρισμένο από τα γαλαζοπράσινα νερά, η χώρα του μεγαλύτερου εκ των νησιών του συμπλέγματος είναι γεμάτη με χωράφια και ακατοίκητη ζούγκλα.
Επίσης για όσους θέλουν να γεμίσουν τις αποσκευές τους με αλκοόλ, τσιγάρα και σοκολάτες από τα duty-free το Λανγκάουι είναι το ιδανικό μέρος, όπως έδειξαν και τα δύο εκατομμύρια hashtags του Λανγκάουι στο Instagram.

8. Σεντόνα, Αριζόνα

Instagram: Σεντόνα, Αριζόνα.
Σεντόνα, Αριζόνα. © Shutterstock

Η Σεντόνα της Αριζόνα γνωστή και ως η «Χώρα του Κόκκινου Βράχου» είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι χρήστες του Instagram που έχουν μοιραστεί το hashtag #sedona 1,7 εκατομμύρια φορές.
Η Σεντόνα έχει πάρει το παρατσούκλι της από τους εντυπωσιακούς κόκκινους βράχους που δημιουργούν το απόκοσμο τοπίο της περιοχής.

9. Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία

Instagram: Μπόρα Μπόρα
Μπόρα Μπόρα. ©Shutterstock

To όνομα των νησιών Μπόρα Μπόρα προκύπτει από τη φράση «Pora pora mai te pora» που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «δημιουργήθηκε από τους θεούς». Οι αρχαίοι Πολυνήσιοι είχαν απόλυτο δίκιο.
Τα νησιά Μπόρα Μπόρα είναι ένας από τους γνωστότερους προορισμούς του κόσμου, όπως φαίνεται και από τα 1,6 εκατομμύρια hashtags που συγκεντρώνουν τα νησιά στο Instagram.

10. Να Τρανγκ, Βιετνάμ

Instagram: Να Τράνγκ, Βιετνάμ
Να Τράνγκ, Βιετνάμ. © Shutterstock

Το Να Τράνγκ είναι γνωστή για την ακτογραμμή του, την οποία κοσμούν πανέμορφες λευκές αμμουδιές και πεντακάθαρα νερά.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται 19 μικρά νησάκια, τα μπορείτε να επισκεφθείτε σε σύντομη απόσταση μέσω βάρκας.
Οι φυσικές ιαματικές πηγές και οι μαγευτικοί καταρράκτες φαίνεται ότι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν του Να Τρανγκ που έχει συγκεντρώσει 1,4 εκατομμύρια hashtags.
Πηγή: travelestate.gr