Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αύριο, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής: 

“Ξεκινάει μια πολύ διαφορετική  νέα σχολική χρονιά,  όπως όλα πλέον είναι διαφορετικά για όλους μας,  μετά την πανδημία του Covid-19.  To κύριο μέλημα είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας γι αυτό και τα σχολεία ξεκινούν με την εφαρμογή συγκεκριμένων προστατευτικών μέτρων. Μπορεί να δυσκολεύουν τη μαθητική δραστηριότητα είναι όμως απαραίτητα προκειμένου να μη σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην μείνουν πίσω τα παιδιά μας.  Η παιδεία είναι το ουσιαστικό εφόδιο, με το οποίο οι νέες γενιές θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Για τον λόγο αυτό και το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να ξεπερνάει δυσκολίες και προκλήσεις,  όσο μεγάλες κι αν είναι.   Γιατί στα σχολεία μας μπαίνουν  τα γερά θεμέλια για τους αυριανούς επιστήμονες και επαγγελματίες, με πρότυπα και αξίες, συνειδητούς πολίτες – δημιουργούς της Χαλκιδικής των ανοιχτών οριζόντων. Το επίπεδο της παιδείας κρίνει το στοίχημα της μελλοντικής εξέλιξης κάθε κοινωνίας γι’ αυτό και καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε για να το κερδίσουμε.

Απαιτείται λοιπόν κοινή προσπάθεια και συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, της αυτοδιοίκησης, των θεσμικών φορέων κάθε τοπικής κοινωνίας  και ασφαλώς,   της πολιτείας. Αξίζει όλοι μαζί  να προσπαθούμε , να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε.

Θέλω λοιπόν  να ευχηθώ καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς μας. Επίσης,  να ευχηθώ σε όλους τους γονείς η φετινή σχολική χρονιά παρά τις δυσκολίες της, να δικαιώσει τις προσδοκίες και τους κόπους τους καμαρώνοντας τα παιδιά τους να προοδεύουν και να επιτυγχάνουν”.