Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Oruc Reis από την δεσμευμένη περιοχή, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Τουρκία θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην Αγκυρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι φαίνεται η Άγκυρα να αρχίζει να κάνει δεύτερες σκέψεις και να μαζεύει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, καθώς «να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο».
Ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι έχει καταγραφεί μία πρωτοφανής πολιτική και διπλωματική υποστήριξη στην Ελλάδα και τόνισε ότι η Αθήνα έχει ήδη στείλει μήνυμα προς την Αγκυρα ότι αν κινηθεί προς τη σύγκρουση θα χάσει ενώ αν κατευθυνθεί προς την ειρήνη θα βρει καλόπιστους συνομιλητές.
Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα
«Από τη μια ο Μητσοτάκης ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την άλλη διπλωματικά ενισχύει την Ελλάδα και από την άλλη προτείνει στον Ερντογάν διάλογο και προσφυγή στη Χάγη αν ο διάλογος δεν αποδώσει, για τα μοναδικά θέματα που συζητά η Ελλάδα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: real.gr