Αναλυτικά το μήνυμά του:
“Με αφορμή την έναρξη της Εκπαιδευτικής χρονιάς, εύχομαι στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Χαλκιδικής επιτυχία και πρόοδο.
Σαφώς η νέα εκπαιδευτική χρονιά χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρες συνθήκες που επέβαλλε στο σύνολο της ανθρωπότητας η πανδημία του κορονοιού.
Οι συνθήκες αυτές μας αναγκάζουν να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά με πρώτη αλλαγή τη χρήση της μάσκας.
Ως γιατρός και ομιλώντας από πείρα ετών στη χρήση της μάσκας, σας διαβεβαιώνω ότι δεν επηρρεάζει την αναπνευστική λειτουργία αλλά -αντιθέτως- προστατεύει από τη μετάδοση των ιών.
Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία εφαρμογής της μάσκας ειδικά σε μικρά παιδιά. Είναι μια δοκιμασία που εύχομαι να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Η Κυβέρνηση μας, με πρώτους τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό μας Νίκη Κεραμέως, εκπόνησαν εκτεταμένες έρευνες για την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων στη χώρα υπό συνθήκες πανδημίας και το πρώτο κουδούνι βρίσκει πανέτοιμη την Εκπαιδευτική Κοινότητα.
Ωστόσο, θα παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα την εξέλιξη της Εκπαιδευτικής διαδικασίας με μοναδικό μας μέλημα την ασφάλεια όλων.
Ήδη, η Κυβέρνηση συνεργάστηκε με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής με σκοπό την άμεση διευθέτηση σοβαρών ζητημάτων,προς όφελος των μαθητών ενώ παράλληλα συνεργάστηκε άψογα με τους Δήμους της Χαλκιδικής για την προμήθεια μασκών στα Σχολεία.
Είμαστε παρόντες και έτοιμοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις με στόχο μια αποδοτική σχολική χρονια.
Καλή αρχή σε όλους”.