Τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη υποδέχτηκαν στον Πολύγυρο οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου και της αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού. Παρουσία του υπουργού ακολούθησε προγραμαμτισμένη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής με τον Αντιπεριφερειάρχη
Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, μεταξύ άλλων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση στήριξη του για:
– την άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την Π.Ε. Χαλκιδικής
– ειδική καμπάνια προβολής μέσω του ΕΟΤ για το 2021 για την Χαλκιδική
– να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον οδικό τουρισμό
– την λήψη μέτρων των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω των περιοριστικών
μέτρων και                                                                – να τροποποιηθούν οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου (Άρθρο 28) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας” που αφορούν αλλαγές – ρυθμίσεις που θα φέρουν άμεσες ανατροπές – απαγορεύσεις σε ένα ευρύτατο ποσοστό της εκτός σχεδίου δόμησης, που αποτέλεσμα θα έχει την κατάρρευση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού εάν και εφόσον ισχύσουν.
Στην σύσκεψη ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των φορέων και των αυτοδιοικητικών. Έγινε δέκτης όλων των παραπόνων από τους συμμετέχοντες και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που εφαρμόστηκαν στη Χαλκιδική. Ο κ. Θεοχάρης τέλος, δεσμεύτηκε για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία στο προσεχές διάστημα.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αικατερίνη Ζωγράφου και Δημήτριος Τζηρίτης, οι δήμαρχοι Χαλκιδικής,  Στυλιανός Βαλιάνος, Αστέριος Ζωγράφος, Μανώλης Καρράς, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και Αναστασία Χαλκιά, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Camping Χαλκιδικής κ. Αντώνης Δεληδημητρίου, ο Πρόεδρςο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, στελέχη τουριστικών φορέων και αντιδημάρχων τουρισμού. Αν και ο Υπουργός έδωσε τη δέσμευση ότι θα είναι κοντά στη Χαλκιδική το επόμενο διάστημα, ωστόσο δεν έλειψαν παράπονα όπως εκφράστηκαν και από δημάρχους. Για τον δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά, θα έπρεπε να ληφθούν πιο ουσιαστικά μέτρα και νωρίτερα από την επόμενη χρονιά.
Για την επίσκεψη του Υπουργού και τα όσα συζήτησαν, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας δήλωσε τα εξής: “Κατά αρχάς πάντοτε η παρουσία ενός Υπουργού έστω και στο τέλος της τουριστικής περιόδου είναι θετική του τονίστηκε ότι άποψη που ασπάζεται το σύνολο των χαλκιδικιωτών ότι στοχοποιήθηκε, τα περιοριστικά μετρά που επιβλήθηκαν επέφεραν πρόορα το τέλος της τουριστικής περιόδου και μεγάλωσαν τις ζημιές του ζήτησα πέρα των θετικών γενικά εξαγγελιών του πρωθυπουργού για μέτρα στήριξης να υπάρξει ειδική άκομη μεγαλύτερη για τις περιοχές που επιβλήθηκαν περιοριστικά μετρά, επίσης να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη χαλκιδική στην προβολή της”.