Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, στο πλαίσιο ανεπίσημης έκτακτης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή συνοδευόμενος από την Γ.Γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, επ` ευκαιρία της παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη για το Forum της Helexpo όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός.
Σχετικά με την παραπάνω συνάντηση ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:
«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, επεδίωξε -προς τιμή του και τον ευχαριστώ γι` αυτό- να συναντηθούμε για μια ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος της μεταλλευτικής δραστηριότητας και της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης για τη νέα σύμβαση.
Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω και δια ζώσης στον κ. Υπουργό:
1ον) Το αίτημα που έχουμε εκφράσει και εγγράφως, για έγκαιρη, επίσημη και λεπτομερή ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, επί του συνόλου του υπό διαμόρφωση νέου επενδυτικού σχεδίου και της σχετικής νέας σύμβασης, πριν την κατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς κύρωση.
2ον) Την ανάγκη διατήρησης και επέκτασης των θετικών στοιχείων της υφιστάμενης ΚΥΑ που συνοδεύει μέχρι σήμερα τη μεταλλευτική δραστηριότητα, με αυξημένες περιβαλλοντικές εξασφαλίσεις, διασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων εργασίας και αυξημένους πόρους υπέρ της τοπικής κοινωνίας, τόσο από το κράτος, όσο και από την επενδύτρια εταιρεία.
3ον) Την απόδοση του οφειλόμενου ποσού -ανερχόμενου σε περίπου 900.000 ευρώ – που αναλογεί στον Δήμο Αριστοτέλη από τα μεταλλευτικά τέλη των ετών 2017-2019.
Προσδοκώ η θετική διάθεση του κ. Χατζηδάκη, να συμβάλει ώστε να υπάρξει το ανάλογο πρακτικό αντίκρισμα και στα τρία επιμέρους θέματα.»