Τη χειρότερη χρονιά όλων των εποχών βίωσαν φέτος τα κάμπινγκ της Ελλάδας και της Χαλκιδικής ειδικότερα. Η υγειονομική κρίση έκανε την ελεύθερη κατασκήνωση να μοιάζει το μικρότερο όλων των προβλημάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες των οργανωμένων κάμπινγκ.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη δεν ικανοποίησε καθόλου τους εκπροσώπους του κλάδου στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κάμπινγκ Αντώνη Δεληδημητρίου η επίσκεψη του κ. Θεοχάρη ήταν απλώς διερευνητική καθώς ούτως ή άλλως πήγε στο νομό για να ακούσει και να καταγράψει. Τα δύο σημεία που τέθηκαν από την πλευρά του κάμπινγκ ήταν τα εξής:

  • Το τεστ των 72 ωρών που αποθάρρυνε πολλούς επισκέπτες οδικού τουρισμού, λόγω μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων και πολλών 24ωρων που απαιτούνται για το ταξίδι τους στη χώρα μας. Λόγω αυτού χάθηκαν τουρίστες της κεντροδυτικής και βόρειας Ευρώπης, και υπήρξε συρρίκνωση στα Βαλκάνια.
  • Η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό παραγόντων στις επιτροπες και στην ενημέρωση, και όχι μόνο των ξενοδόχων.

Σήμερα πλέον, πολλά είναι τα κάμπινγκ που κλείνουν σταδιακά σε όλη τη χώρα. Ενδεχομένως να μείνουν ανοιχτές κάποιες επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας στην Αττική.

Απαξίωση στις επιστολές φορέων
Δεν έκρυψαν πάντως τη δυσαρέσκειά τους οι φορείς του νομού Χαλκιδικής καθώς από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης ως σήμερα έστειλαν αρκετές επιστολές και ενημερωτικά στον Υπουργό αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση. “Μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός είτε δεν ενημερώνεται από τους συνεργάτες του, είτε δεν θέλει να μας απαντήσει”, τονίζει ο κ. Δεληδημητρίου. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης που τόνισε ότι στην επιστολή των φορέων του νομού έπρεπε να υπάρξει έστω μια απάντηση.