Χαλκιδική

Προειδοποιεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για επιτήδειους που εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την επιθυμία των επιχειρήσεων να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την οικονομική τους ενίσχυση. Οι κινήσεις αυτές σε Χαλκιδική κυρίως αλλά και Θεσσαλονίκη έγιναν αντιληπτές από το Επιμελητήριο χαλκιδικής που  έσπευσε να ενημερώσει τα μέλη του με επιστολή.

Όπως τονίζεται,  εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η νέα Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» στο πλαίσιο του Ε.Π. Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες, εκτεταμένη διασπορά ψευδών ισχυρισμών από επιτήδειους, με σκοπό την παραπληροφόρηση και εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού προκειμένου να
αποκομίσουν με τρόπο παράνομο και καταχρηστικό οφέλη για τους ίδιους. Είναι εντελώς ξεκάθαρο από την πρόσκληση ότι η διαδικασία της αξιολόγησης είναι η απόλυτη συγκριτική κατάταξη, ανάλογα με τα την βαθμολογία που λαμβάνει κάθε σχέδιο και η τελική εγκριτική απόφαση θα περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις που η βαθμολογία τους θα εξαντλήσει την συνολική Δημόσια Χρηματοδότηση των 150 εκ. €., με αποτέλεσμα ο υπολογισμός της βαθμολογικής βάσης ένταξης πριν να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολών (09/10/2020) να είναι αδύνατος. Συνεπώς η προτεραιότητα υποβολής δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Τέλος,
τα κριτήρια αξιολόγησης είναι απολύτως αντικειμενικά και προκύπτουν αποκλειστικά
από τα επίσημα φορολογικά έντυπα κάθε επιχείρησης
. Εξάλλου οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος
μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπερσύνδεσμο (link) :
https://kepa-anem.gr/wp-content/uploads/sites/2/2020/09/ΚΡΙΤΗΡΙΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-
ΚΙΝΗΣΗΣ_ΚΜ.xlsx
και να εξάγει απλά και εύκολα τόσο την βαθμολογία του σχεδίου του, όσο και την επιδότηση που μπορεί να αιτηθεί.

Tags

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης

Close
Back to top button
Close