Γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επ’ ευκαιρίας της έλευσής του στο συνέδριο του Economist.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο αντικείμενο των συνομιλιών στη διάρκεια του γεύματος ήταν η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Την ίδια ώρα, στο «τραπέζι» βρέθηκε και η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Ζόραν Ζάεφ δεσμεύτηκε στην ανάγκη της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξή του στο CNN Greece ο Ζόραν Ζάεφ είπε:
«Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε παραγωγικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέχρι τώρα είχα την ευκαιρία να κάνω δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό. Μου είπε: «Ζόραν, η Συμφωνία έγινε. Να κάνουμε τώρα δουλειές, να συνεργαστούμε, να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας, αφού είμαστε γείτονες.
Η Ελλάδα μπορεί να μας βοηθήσει πολύ γιατί έχει αναπτυγμένη οικονομία. Γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών διάκειται θετικά για το λαό της Βόρειας Μακεδονίας.»
Στο Euronews ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Πηγή: cnn.gr