Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Νέου Μαρμαρά ζήτησε και συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τα νέα δεδομένα προστασίας των παιδιών από την πανδημία.

Αναλυτικά:
“Έπειτα από κάποια εύλογα ερωτήματα και προβληματισμοί, που τέθηκαν σε μέλη του Συλλόγου, λόγω όλης αυτής της δύσκολης κατάστασης που αναγκαζόμαστε να βιώσουμε και εμείς αλλά πρωτίστως τα παιδιά μας, ζητήσαμε συνάντηση με τον διευθυντή του Δημοτικού σχολείου, κύριο Σάββα Ορφανίδη, η οποία και πραγματοποιήθηκε χθες.

Τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα και πήραμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

1.Τα παιδιά δεν υποχρεούνται να φορούν τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου ούτε την ώρα της γυμναστικής.

2.Την ώρα του μαθήματος γίνονται διαλείμματα από τη χρήση της μάσκας αλλά υπάρχει άδεια της πολιτείας να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα μάθημα σε εξωτερικούς χώρους του σχολείου(προαύλιο) όπου δεν φορούν μάσκα οι μαθητές.

3.Αν κάποιο παιδί, νιώσει οποιαδήποτε ενόχληση, μεταφέρεται στο γραφείο του Δ/ντή, ειδοποιείται ο γονιός\κηδεμόνας και παραλαμβάνει το παιδί από το σχολείο, όπως γινόταν πάντα.

4.Δεν γίνεται καμιά ιατρική πράξη στο σχολείο ούτε καν η λήψη φαρμάκων π.χ. αντιπυρετικών – παυσίπονων. Για οποιαδήποτε θέμα που αφορά μαθητή ενημερώνεται εγγράφως ο γονέας η κηδεμόνας του μαθητή. Υπόχρεος για την υγεία του παιδιού είναι ο γονιός\κηδεμόνας.

5.Δεν θα έρθει κανένας γιατρός στο σχολείο για να εξετάσει τα παιδιά. Οι μόνοι γιατροί που έχουν δικαίωμα να έρθουν, είναι αυτοί που θα κάνουν σεμινάρια στο σύλλογο διδασκόντων και οι επισκέπτες υγείας από το κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου που ενημερώνουν μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν την υγιεινή διατροφή κ.α , όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

6. Τα παιδιά κάθε πρωί θερμομετρούνται και σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάζει, πυρετό πάνω από 37, καλείτε ο γονιός να παραλάβει το παιδί από το σχολείο.Ο γονιός αποφασίζει αν θα πάει το παιδί του σε παιδίατρο και ο παιδίατρος αν θα γίνει περαιτέρω εξέταση .

Δύσκολη χρονιά που θα χρειαστεί από όλους μας πολύ υπομονή και προσοχή για να μπορέσουμε όλοι να μείνουμε υγιής.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.”