Υπάρχουν γιορτές και αθλητικά γεγονότα που λόγω της υγειονομικής κατάστασης που βιώνουμε μπορούνε να μπούνε σε παύση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις οι οποίες είναι αδύνατο να περιμένουν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι το Sithonia Mini Marathon – Run For Nektarios του δρομικού φιλανθρωπικού αγώνα που έχει ως αποστολή την κάλυψη του αναγκαίου εξοπλισμού του μικρού Νεκτάριου Ψηλογιάννη ο οποίος πάσχει από βρογχοπνευμονική δυσπλασία και χρήζει μηχανικής υποστήριξης.

 
Με έμπνευση την μεταφορά του μηνύματος του αθλητισμού που αποτελεί την ουσία όλων των Μαραθωνίων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε το «Run For Nektarios» να πραγματοποιηθεί συμβολικά στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, χωρίς ανοιχτή συμμετοχή αθλητών και χωρίς κοινό για την προστασία όλων. Το μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης του Νεκτάριου αναλαμβάνουν να μεταφέρουν οι χορηγοί και οι υποστηρικτές του Sithonia Mini Marathon – Run For Nektarios, οι οποίοι όχι μόνο δεν απέσυραν τις χορηγίες τους αλλά τις ενίσχυσαν έτσι ώστε ο Νεκτάριος να βρει άμεση πρόσβαση στον απαραίτητο εξοπλισμό & στις θεραπείες του, αναφέρει η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.
Το SITHONIA MINI MARATHON – RUN FOR NEKTARIOS αλλάΖΕΙ και στέλνει το μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης!
Στις εκκινήσεις των διαδρομών (20χλμ & 5 χλμ) θα συμμετέχουν 2 δρομείς ανά αγώνα & η λήξη του Sithonia Mini Marathon θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική προβλήτα του Νέου Μαρμαρά.
Μεγάλος Χορηγός: Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό.
Χορηγοί: Fix Hellas, Mediterranean Cosmos (Official), Σίθων – Μέλι, Skies Aviation Academy, Αθανάσιος Χαβαδέλος ΑΕ
Υποστηρικτές: Δήμος Σιθωνίας, Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, Blackmile, Reebok, lovelyhandmade.gr
• Ο αγώνας θα μεταδοθεί live streaming 20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:00πμ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Μιχάλη Σουνά με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Sithonia Marathon, Άγγελο Μαλλίνη, έγινε γνωστό πως ”αυτό που θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Κυριακή (20/9) είναι μια προσαρμογή του τι θα γινόταν στις 24/5 αν τα δεδομένα ήταν διαφορετικά λόγω της πανδημίας. Μετατρέπεται σε ένα συμβολικό αγώνα με μόνο δυο αθλητές σε κάθε διαδρομή. Υπάρχουν περιπτώσεις αθλητικών διοργανώσεων που μπορούν να περιμένουν, ωστόσο το Sithonia Mini Marathon ήταν αδύνατο να μην πραγματοποιηθεί. Η διοργάνωση έχει στόχο την κάλυψη αναγκαίου εξοπλισμού του μικρού Νεκτάριου Ψηλογιάννη που πάσχει από βρογχοπνευμονική δυσπλασία και χρήζει μηχανικής υποστήριξης.
Οι χορηγοί και οι υποστηρικτές του Sithonia Marathon μεταφέρουν το μήνυμα αισιοδοξίας. Δεν απέσυραν τις χορηγίες αλλά τις ενίσχυσαν κιόλας ώστε να βοηθήσουν το Νεκτάριο να νικήσει. Επίσης, αν γινόταν κανονικά στις 24/5, θα υπήρχαν περισσότεροι από 200 εθελοντές και χιλιάδες αθλητές. Για όλους όσους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρουν γίνεται ο αυριανός αγώνας και τους ευχαριστούμε. 
Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης του Νεκτάριου αλλά και όλης της κοινωνίας για τις δυσκολίες που περνάει και στο τέλος να επικρατούν η ζωή και η αλληλεγγύη”.