Από την Τρίπολη στην Θεσσαλονίκη πηγαίνει η προεδρία της Ένωσης Δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδος, μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν χθες (Σάββατο 19/9/2020) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων κατά την διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Ένωσης.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, με δηλώσεις του ανέφερε πως η Τρίπολη είχε αναλάβει ένα πολύ σπουδαίο και σημαντικό ρόλο, να νομιμοποιήσει και να εδραιώσει ένα νέο συλλογικό όργανο μέσα από το οποίο εκφράζονται στο σύνολό τους τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης και φέραμε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία το έργο που είχαμε αναλάβει κι ακόμα περισσότερα.
Είναι πολύ σημαντικό πρόσθεσε, που στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας, εξήραν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Τρίπολη στη δημιουργία της Ένωσης, τη δουλειά που έχουμε κάνει στη ΔΕΠΕ και το γεγονός ότι επικύρωσαν με το λόγο και τις πράξεις τους την έδρα της Ένωσης που θα είναι η Τρίπολη και το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης μας.
Σήμερα παραδίδουμε – είπε – τη σκυτάλη στη Θεσσαλονίκη, σε ένα μεγάλο και ιστορικό δημοτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, υπερήφανοι για το έργο που κάναμε. Για την Τρίπολη και τους εκπροσώπους της, το επόμενο διάστημα υπάρχει ένας άλλος πολύ σπουδαίος και σημαντικός ρόλος που θα αναλάβουμε στην Ένωση.
Ο Νίκος Ζεϊμπέκης στον οποίο παραδίδω σήμερα, είναι ένας επιτυχημένος αντιδήμαρχος στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόλυτα βέβαιος πώς θα πετύχει ως πρόεδρος σε όλους τους στόχους που θα θέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, προς όφελος των δημοτικών μας ραδιοσταθμών. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και θα στηρίξω το έργο του μαζί με τον Πρόεδρο μας, τον Γιώργο Σπηλιόπουλο και τα στελέχη της ΔΕΠΕ.
Αξίζει να επισημάνουμε πως ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, είχε δηλώσει ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ ο εκπρόσωπος του “Αθήνα 9,84”, κ. Καλλιβρούσης, απέσυρε τελικά την αρχική του υποψηφιότητα, προκειμένου να εκπροσωπηθούν περισσότερα ΜΜΕ της περιφέρειας στη νέα διοίκηση.
Ο κ. Ζεϊμπέκης σημείωσε ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την αναβάθμιση των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ύπαρξής τους για τις τοπικές κοινωνίες.
Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, μετά τη συγκρότηση του σε σώμα, έχει ως εξής:
Πρόεδρος Νικόλαος Ζεϊμπέκης από τη  Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης
Α’ Αντιπρόεδρος ο Απόστολος Σειρηνίδης από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά
Β Αντιπρόεδρος ο Κώστας λαοσογλου από το Δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων
Γενική Γραμματέας η Μαίρη Αρώνη από το Δημοτικό Ραδιόφωνο  Ηρακλείου Αττικής
Ταμίας ο Πάνος Αμβροσιάδης από το Δημοτικό Ραδιόφωνο  Ξάνθης
Μέλη εξελέγησαν ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης από το Δημοτικό Ραδιόφωνο  Αθήνας
και ο Χρήστος Φυλαχτός από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου
Να σημειωθεί ότι άπαντες εξελέγησαν ομόφωνα.
 
Πηγή: www.drt915.gr