Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καθώς ολοκληρώθηκε σημαντικό μέρος των εργασιών στο τμήμα της γραμμής Λιανοκλάδι-Λάρισα και στα 3 σημεία (Στύρφακα, νότια είσοδος σήραγγας Όθρυος, Παλαιοφάρσαλο).
Η διακοπή της κυκλοφορίας έγινε λόγω σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας του «Ιανού» στην υποδομή.
Μετά τον έλεγχο που έγινε, ο ΟΣΕ έδωσε αργά χθες το βράδυ σε κυκλοφορία τη μια γραμμή από Λιανοκλάδι έως Λάρισα με αμφίδρομη κίνηση.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί, από σήμερα, μετά τις 9 το πρωί, δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη χωρίς ενδιάμεση διακοπή, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης και η λειτουργία και των δύο γραμμών.
Σταδιακά, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί σε διπλή γραμμή το Δομοκός – Λάρισα και έως τις 5 Οκτωβρίου η πλήρης λειτουργία και των δύο σιδηροδρομικών γραμμών.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΣΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Οργανισμού που εργάζονται επί 24ωρου βάσεως, την ΕΡΓΟΣΕ και όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της γραμμής.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ