ΑυτοδιοίκησηΚοινωνίαΧαλκιδική

Γ. Βαγιωνάς: «Ελλάδα και Κύπρος ενωμένες απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα»

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς, έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των Επιτρόπων Εξωτερικών και Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάδας - Κύπρου

Αναλυτικά:

”Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάδας – Κύπρου στις οποίες συμμετείχα.

Ελλάδα και Κύπρος δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι οι δύο αδελφές χώρες τασσόμαστε ενωμένες απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα του Ερντογάν που σκανδαλωδώς επιχειρεί να γκριζάρει ζώνες του Αιγαίου πελάγους και της Μεσογείου προκειμένου να εκφοβίσει την Ευρώπη.

Από τους Ευρωπαίους ηγέτες περιμένουμε στην επικείμενη Σύνοδο των αρχηγών κρατών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που η Ειρήνη στην Ευρώπη επιτάσσει και να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία.
Η Ελλάδα δε μένει αδρανής.

Ήδη η Κυβέρνηση μας με πρώτο τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη προχωρά τάχιστα στην εκτέλεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με την προμήθεια υλικού για τη θωράκιση της χώρας από αέρος, ξηράς και θάλασσας και ταυτόχρονα ενισχύει τις διακρατικές συμμαχίες με τις χώρες της Ε.Ε αλλά και της λεκάνης της Μεσογείου όπως Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτο.

Η Ειρήνη στην Ελλάδα και την Κύπρο παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Πάνω από όλα χρειάζεται υψηλό ηθικό φρόνημα.

Δε γονατίζουμε”

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close