Το πρώτο φως της ημέρας στον Μύτικα, στην κορυφή του Ολύμπου, αποθανατίζει ο φωτογράφος Μπάμπης Γκιριζιώτης.
Η φωτογραφία απεικονίζει τη θέα από την κορυφή Σκάλα (2.882μ) προς τον Μύτικα (2.918μ).

Γκιριζιώτης: “Ο Όλυμπος είναι για μένα πηγή έμπνευσης, δύναμης και ψυχικής ανάτασης”

« Ο Όλυμπος ασκεί πάνω μου μια ακαταμάχητη έλξη. Είναι το μέρος που μου αρέσει να βρίσκομαι και δεν το βαριέμαι ποτέ. Είναι για μένα πηγή έμπνευσης, δύναμης και ψυχικής ανάτασης. Από τα εφηβικά μου χρόνια εξερευνούσα τα μονοπάτια του και έτσι ξύπνησε μέσα μου και η αγάπη για τη φωτογραφία. Πάντα αντικρίζω με δέος το Στεφάνι και στέκομαι στην κορυφή της Σκούρτας, ατενίζοντας τον Λαιμό. Μαγεύομαι από το παιχνίδισμα των κορυφών με τα σύννεφα, τις σκιές και τα χρώματα που αλλάζουν στις πλαγιές του.
Φτάνοντας στο οροπέδιο των Μουσών, ρουφάω την ενέργεια που εκπέμπει και κάνω κύκλο γύρω από τον εαυτό μου, θαυμάζοντας τον τόπο, που οι θεοί του Ολύμπου είχαν διαλέξει να ζουν»
, δηλώνει ο φωτογράφος που έχει υλοποιήσει διάφορα φωτογραφικά project στον Όλυμπο και τελευταία διοργανώνει νέες δράσεις.
Μια από τις δουλειές που αξίζει να αναφερθούν είναι τo Mount Olympus Summits Project που αποτελεί την αποτύπωση της θέας από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου ( 55 μέχρι σήμερα καταγεγραμμένες ), με φωτογραφίες 360 μοιρών, σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.
Πηγή: www.olympusmera.gr