Ορμύλια, Βραστά, Διονυσίου και Καλύβες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν μια καλύτερη τιμή στην πράσινη ελιά Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό μια βδομάδα νωρίτερα, η συγκομιδή ξεκίνησε με καλές προοπτικές καθώς βρέθηκαν έμποροι που έδωσαν μέχρι και 1,20 ευρώ για την πρώτη κατηγορία. Δυστυχώς δεν κράτησε η ικανοποίηση των παραγωγών, αφού σύμφωνα με καταγγελίες, ασκήθηκαν πιέσεις από μεγαλέμπορους ώστε να πέσει η τιμή στο 1 ευρώ.
Ο Χρήστος Τσιπέλης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορμύλιας, μιλώντας στο XalkidikiPolitiki ανέφερε ότι οι έμποροι που κατέβασαν τελικά την τιμή δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις. Το αιτιολογικό που προβάλλουν είναι η κρίση λόγω κορωνοϊού και η ανταγωνίστρια Καβάλα. «Η δικιά μας, η πράσινη ελιά Χαλκιδικής είναι ΠΟΠ και δεν συγκρίνεται σε ποιότητα. Επίσης, ακόμη κι αν λάβουμε υπόψιν τον ανταγωνισμό από την Ισπανία που εξάγει, τότε θα έπρεπε να έχουμε πρώτη κατηγορία με 1,30 καθώς πάντα είμαστε πιο πάνω από την Ισπανία που πουλάει το προϊόν με 0,95 λεπτά. Δυστυχώς από τον αγώνα μας έλειπαν περιοχές όπως τα Σήμαντρα και η Όλυνθος που ξεκίνησαν ήδη να μαζεύουν το προϊόν», τόνισε ο ίδιος.
Η φετινή παραγωγή σύμφωνα με τα στοιχεία κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα και η συγκομιδή της θα διαρκέσει σχεδόν ως τα τέλη Οκτωβρίου λόγω παρατεταμένης ανομβρίας. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος της θα γίνει λάδι, κυρίως οι μικρές κατηγορίες.