Σε σημαντικές «εκπτώσεις» έχουν προχωρήσει οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.
Όπως δείχνει η έρευνα της εταιρείας αναλύσεων ForwardKeys, οι ευρωπαϊκές αεροπορικές στην προσπάθειά τους να αναπληρώσουν τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, έχουν ρίξει τις τιμές για πολλούς δημοφιλείς προορισμούς.
Αναλύοντας τις αερομεταφορές στις τέσσερις μεγάλες αγορές του Ευρωπαϊκού βορρά (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) και τους τέσσερις μεγάλους προορισμούς στον ευρωπαϊκό Νότο (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) η εταιρεία ανακάλυψε ότι στη διάρκεια του Αυγούστου οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες κατέβασαν τις τιμές των εισιτηρίων κατά 15% σε σχέση με το 2019.

Πηγή: ForwardKeys
Οι πιο ελκυστικές προσφορές ήταν στις πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, όπου σημειώθηκε πτώση στις τιμές κατά 35% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα. Στους υπόλοιπους προορισμούς οι μειώσεις δεν ξεπέρασαν το 25%.
Μόνο στις πτήσεις από τη Γερμανία προς την Ιταλία σημειώθηκε αύξηση, καθώς οι low budget αεροπορικές εταιρείες απέσυραν σημαντικό κομμάτι των πτήσεων τους.
«Βλέπουμε ότι η αγορά είναι σε πολύ δύσκολη φάση, με τη ζήτηση να είναι κάτω από το 20% του περσινού επιπέδου. Οι αεροπορικές έχουν ανταποκριθεί, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, μειώνοντας την πληρότητα και προσφέροντας ειδικές τιμές για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες», τόνισε ο Ολιβιέρ Πόντι της ForwardKeys. «Ωστόσο, δεν μπορούν να ελέγξουν την εξέλιξη της πανδημίας και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν τους ταξιδιώτες».
«Το αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών θα παραμείνουν περιορισμένα προς το παρόν, ειδικά δεδομένου ότι οι περισσότεροι καταναλωτές ακόμα σκέφτονται ότι τα σχέδια πρόκειται να χαλάσουν και ότι ίσως δεν αποζημιωθούν σε περίπτωση ακύρωσης. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των επιβατών», πρόσθεσε.
Πηγή: travelestate.gr