Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί η κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις καταλήψεις στα σχολεία με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να αντιδρά έντονα στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση πως οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί πολιτικά τις καταλήψεις.
Απαντώντας, ο Υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε τα όσα άκουσε από τον κ. Ραγκούση ως συνομολόγηση της πολιτικής υιοθεσίας των κινητοποιήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεραπετρίτης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις καταλήψεις ως καταδυνάστευση , η οποία έχει ταξικό χαρακτήρα. “Ο κ. Ραγκούσης δικαιώνει την επιβολή της μειοψηφίας απέναντι σε όσα παιδιά θέλουν να κάνουν μάθημα. Τα παιδιά τα οποία σήμερα δεν λαμβάνουν τη μόρφωση τους είναι εκείνα που εκβιάζονται να το πράξουν” είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το ζήτημα με τις υπερμεγέθεις μάσκες σε σχολεία ο Υπουργός Επικρατείας γνωστοποίησε ότι οι προμηθευτές ανέλαβαν ήδη τη μεταποίηση των μασκών σε σωστές διαστάσεις χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του δημοσίου , και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δεύτερη παρτίδα αναμένεται να παραληφθεί εντός Οκτωβρίου ενώ η τρίτη εντός Νοεμβρίου.
Πηγή: real.gr