Η ΟΦΚΑΘ Εθελοντές πριν από λίγες ημέρες αναχώρησε για την Καρδίτσα ώστε τα μέλη της να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Καρδίτσα και στα χωριά που καταστράφηκαν από τη φονική κακοκαιρία ”Ιανός”. Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εικόνα που αντίκρισαν τα μέλη δεν περιγράφεται με λόγια. Η Καρδίτσα καταστράφηκε και γύρισε 60 χρόνια πίσω, όπως τόνισε ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος.
Επίσης, η ΟΦΚΑΘ εθελοντές ευχαρίστησε δημόσια τις βάσεις Χαλκιδικής, Ορμύλιας και Κασσάνδρας, που ακολούθησαν την αποστολή για να βοηθήσουν, ενώ τόνισε πως σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει τα είδη που χρειάζονται για την επόμενη αποστολή στην Καρδίτσα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Η πρώτη αποστολή βοηθείας του ΟΦΚΑΘ στην πληγείσα Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε και λέμε η πρώτη γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες……και πολύ σύντομα μάλιστα.
Αυτό που αντικρίσαμε εμείς την 14 ήμερα που φτάσαμε δεν περιγράφετε με λογία..δεν θα σας δείξουμε φωτογραφίες από την δράση μας καθώς είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε σαν ομάδα ..θα σας δείξουμε όμως μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε τι γίνετε στα χωριά του νομού.
Θα μείνουμε στα λόγια ενός ηλικιωμένου κτηνοτρόφου που μας είπε « Η αγροτιά της Καρδίτσας γύρισε 60 χρόνια πίσω…καταστραφήκαμε.
όταν έχουν χαθεί:
12.500 χιλιάδες αιγοπρόβατα
500 βοοειδή
28.000 χιλιάδες μελίσσια
260 χιλιάδες αγροτικές καλλιέργειες…..καταλαβαίνετε ότι τα λόγια περισσεύουν…και χωρίς να υπολογίζουμε τα οικόσιτα (κότες,πάπιες,χήνες )που είχαν για προσωπική ανάγκη ( αυγά κρέας) της κάθε οικογένειας.
Έκτος αυτού όμως σε λίγες μέρες θα υπάρξει και υγειονομικό πρόβλημα καθώς από το πολύ νερό γέμισαν οι βόθροι με αποτέλεσμα τα λύματα να έχουν έντονη δυσοσμία και υπάρχουν πολλά λιμνάζοντα νερά με χιλιάδες κουνούπια.
Σε λίγες ώρες θα ενημερωθείτε για είδη που χρειάζονται για την επόμενη αποστολή μας.
Όλες αυτές οι αποστολές δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν είχαμε την αμέριστη βοήθεια των συνεργατών- χορηγών που στηρίζουν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και του οποίους ευχαριστούμε από καρδίας.
Γραμμή Ζωής Silver Alert Hellas
Δ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος
BAYLINE SERVICES Ναυαγοσωστική Ακαδημία Ελλάδος
Hobbi – Καρασαββίδης Α.Ε.
Ελίν Περαίας
Γραφείο ερευνών Γιώργος Τσούκαλης
Τα φαρμακεία, κ.Τσιάρα.κάτω Τιθορέα,κ.Καζουλίδη,κ.Νικολαίδη,κ.Αιβατινού στην Περαία για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού.
Το σύλλογο γυναικών κάτω Τιθορέας,Φιλοποιμήν Φίνος,λέσχη κυνηγών Καλαμαριάς,και όλους τους ιδιώτες για την προμήθεια τροφίμων,ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων.
Και φυσικά τον Κ.Σ Καρδίτσας με τον ακούραστο πρόεδρο του και όλο το Δ.Σ. για την φιλοξενία,και της πληροφορίες που μας παρείχαν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη των βάσεων ετοιμότητας:
Χαλκιδικής (Ορμύλιας,Κασσάνδρας),Φθιώτιδας και Αττικής που συνόδευσαν την αποστολή μας.!!