«Πενήντα χρόνια τώρα κουράστηκα να φοβάμαι». Αυτό επισήμανε χθες στο δικαστήριο η 70χρονη Βολιώτισσα, η οποία κατήγγειλε την περασμένη Δευτέρα ότι έπεσε θύμα βίας από την ίδια της την κόρη.

Η κόρη της παθούσας ηλικίας 50 ετών συνελήφθη τη Δευτέρα και προχθές Τρίτη οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τη διαδικασία του Αυτοφώρου για να δικαστεί μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από την Εισαγγελία Βόλου.
Η 50χρονη κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση λόγω και έργω. Η δίκη της αναβλήθηκε για ένα 24ωρο επειδή ζήτησε χρόνο για να προετοιμάσει την απολογία της.
Χθες στη δίκη εξετάστηκε τελικά μόνο η παθούσα καθώς στην πορεία το Αυτόφωρο αποφάσισε να διακόψει για τις 7 Οκτωβρίου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τη διαδικασία ιατρικών εγγράφων.
Η 70χρονη προχώρησε σε κατάθεση ψυχής. Όπως είπε, η 50χρονη της επιτέθηκε για τα χρήματα του ρεύματος που είναι 100 ευρώ. Τα ζητούσε με μανία και εκείνη αρνήθηκε να τα πληρώσει. Είπε ότι τότε η 50χρονη πέταξε το τραπέζι με τα κρύσταλλα, την έπιασε από τον λαιμό, την τραβούσε από τα μαλλιά και τη χτυπούσε.
Προς επίρρωση έδειχνε τα χέρια της και τα πόδια της που ήταν γεμάτα μελανιές.
«Για όλα αυτά ευθύνεται η κόρη μου και θλίβομαι και εγώ που έδινα και τη ζωή μου, που την υπεραγαπούσα. Δεν είναι για τα 100 ευρώ. Εχει φάει του κόσμου τα λεφτά. Είναι για τη συμπεριφορά της. Ζητώ συγγνώμη από το Δικαστήριο που το απασχολώ. Ερχομαι πρώτη φορά εδώ», τόνισε.
Η 70χρονη είπε ότι μετά το επεισόδιο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο για παροχή πρώτων βοηθειών. Όπως είπε, η Αστυνομία τη μετέφερε εκεί όταν εκείνη βγήκε έξω από το σπίτι για να βρει το κινητό της επειδή η κόρη της το είχε πετάξει στον δρόμο.
«Θα πω όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, γιατί δεν έχω πολύ καιρό στη ζωή και πιστεύω πολύ στην Παναγία. Είναι η κόρη μου η κατηγορούμενη για όλα αυτά και θλίβομαι και εγώ που έδινα και τη ζωή μου», επαναλάμβανε.
Πηγή: taxydromos.gr