Ολιγοήμερη επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά όπου και έγινε δεκτή στο Δημαρχείο από το Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.
Στη συνάντηση τέθηκαν το ζήτημα συνεργασίας των δύο Δήμων σε πεδία όπως την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τη Βόρεια Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν ότι η συνεργασία των δύο δήμων στον τομέα της Τουριστικής προβολής μπορεί να αποδώσει καρπούς και να αποδειχθεί εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θεόδωρος Τζούμας,δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο Δήμος Κασσάνδρας είναι ένας Δήμος με μεγάλη τουριστική κίνηση, καινοτόμες ιδέες και μακρά ιστορία στην υλοποίηση προγραμμάτων και στην ανάπτυξη συνεργασιών. Η συνεργασία του Δήμου Σκιάθου με έναν τόσο δυναμικά, τουριστικά αναπτυγμένο Δήμο, όπως αυτόν του Δήμου Κασσάνδρας θα αποδώσει αμοιβαία σε θέματα όπως ο προγραμματισμός της τουριστικής προβολής και το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές”.
Από την πλευρά της η Δήμαρχος Κασσάνδρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προοπτική συνεργασίας με τον Δήμο Σκιάθου και δήλωσε ενθουσιασμένη με τις φυσικές ομορφιές του νησιού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:“Η Κασσάνδρα μπορεί να αναπτύξει συνεργασία σε αρκετούς τομείς με πρώτο τον Τουρισμό με το Δήμο Σκιάθου,έναν Δήμο που στηρίζεται στον Τουρισμό και επιδιώκει την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου προκειμένου να αναπτύσσεται. Στο ίδιο σκεπτικό κινούμαστε και εμείς και επιδιώκουμε αλλά και ενισχύουμε κάθε ωφέλιμη διαδημοτική συνεργασία”