Χαλκιδική

Ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος των οδικών παρεμβάσεων στη Χαλκιδική (video)

Έχει ανακατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο XalkidikiPolitiki και στη Σουζάνα Καζάκα, το στοίχημα από την αρχή της θητείας ήταν να δρομολογηθούν συγκεκριμένα έργα και να ολοκληρωθούν.  «Ήδη είμαστε στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και θα ξεκινήσουμε από την άνοιξη εκ νέου το δεύτερο μέρος των έργων. Κάνουμε μια δυνατή παρέμβαση για να παραδώσουμε ασφαλείς δρόμους με έργα 17 εκ. ευρώ περίπου, ως την άνοιξη του 2021. Επιγραμματικά αναφέρω τα Ζερβοχώρια, τη δημοτική ενότητα Μ. Παναγίας και τον δρόμο μέχρι το Γομάτι, το δεύτερο επαρχιακό δίκτυο από τη Ν Καλλικράτεια ως την Τρίγλια, και ετοιμαζόμαστε να κατέβουμε Κασσάνδρα και Σιθωνία», ανέφερε ο ίδιος.

Με τον ίδιο ρυθμό εκτελούνται και οι εργασίες καθαρισμών σε 120 ρέματα στη Χαλκιδική που ανήκουν πλέον στην αντιπεριφέρεια. Σημαντικό και με προϋπολογισμό 3,5 εκ, ευρώ είναι το αντιπλημμυρικό της Συκιάς αλλά και οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από Πολύγυρο ως Ιερισσό ύψους 2 εκ. ευρώ. «Πρόσφατα θυμίζω εντάχτηκε το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμιο Ν. Προποντίδας ενώ σε όλους τους δήμους γίνονται μικρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Εκτός των παρεμβάσεων ο κ. Γιώργος εξέφρασε την πεποίθηση ότι λόγω της πανδημίας θα καλυφθεί ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων επιχειρηματιών που έχουν πληγεί, και θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΠΚΜ.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close