Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ανοίξει πλατφόρμα για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και στο ίδιο διάστημα θα αρχίσουν και οι πρώτες καταβολές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
«Η ΑΑΔΕ χρειάζεται να πάρει από την Εργάνη στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Προσδοκούμε τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδος να είμαστε έτοιμοι και μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσουμε τις αιτήσεις για να γίνουν και αρκετές πληρωμές», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.
Υπενθυμίζει επίσης ότι στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ έχει διευρυνθεί το πεδίο των δικαιούχων και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Για τον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε πως αναμένεται το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη η τέταρτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή είχε αρχικά υπολογιστεί στα 600 εκατομμύρια ευρώ με ειδική πρόβλεψη για τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τον Ιανό, επεσήμανε, ωστόσο απέκλεισε το πόσο τελικά να είναι υψηλότερο.

Επίσης, τόνισε ότι η εθελοντική μείωση ενοικίου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο.
«Θεωρώ ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα το κράτος δεν μπορεί να επιβληθεί σε μία σύμβαση ιδιωτών», σημείωσε.

Τι προβλέπεται για το επίδομα θέρμανσης

Ερωτηθείς για το επίδομα θέρμανσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως υπάρχει σκέψη να διευρυνθεί, αλλά προς το παρόν το κονδύλι είναι συγκεκριμένο και θα δοθεί όπως και πέρυσι με τη μορφή της προκαταβολής.
Ο υπουργός επίσης τόνισε πως δεν υπάρχει στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού κονδύλι για 13η σύνταξη, ενώ απέκλεισε να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα «Γέφυρα».
Πηγή: cnn.gr