Δήμος ΑριστοτέληΤουρισμόςΧαλκιδική

Σ. Βαλιάνος: Συνάντηση με το Δήμαρχο του Σπλιτ στην Κροατία

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος συναντήθηκε με τον ομόλογο του, Δήμαρχο του Σπλιτ, Andro Krstulovic Opara, αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του, αρμόδιο για θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου Αριστοτέλη:

Σε κλίμα εξωστρέφειας, εγκαρδιότητας και συνεργατικής διάθεσης είχα χθες τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με τον ομόλογό μου, Δήμαρχο του Σπλιτ, Andro Krstulovic Opara, αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του, αρμόδιο για θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Σπλιτ της Κροατίας, κατόπιν πρότασης που του απηύθυνα για άνοιγμα ενός πολύ συγκεκριμένου και ουσιαστικού διαλόγου, αναφορικά με την εκατέρωθεν ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινα στους Κροάτες τη δημιουργία μιας μεταξύ μας οινικής δικτύωσης, η οποία θα προωθεί την Ανατολική Χαλκιδική στην περιοχή του Σπλιτ, αλλά και το αντίστροφο, προκειμένου οι δύο τόποι να κερδίσουν εισροή ταξιδευτών κυρίως το Φθινόπωρο, επεκτείνοντας έτσι την τουριστική τους περίοδο με ποιοτικό τρόπο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της αυριανής επίσημης παρουσίασης της τοπικής οινικής περιήγησης στην κροατική τουριστική αγορά, που οργανώνεται από το Δήμο_Αριστοτέλη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το νέο Cluster Επιχειρηματιών του Δήμου μας.

Ως μέτοχος του Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας, κάλεσα το Δήμαρχο του Σπλιτ στη Χαλκιδική, προκειμένου να παραβρεθεί στις δραστηριότητες της γαστρονομικής γιορτής KOUZINA 2021, η μεσογειακή εβδομάδα της οποίας είναι αφιερωμένη στην κροατική κουζίνα και θα υλοποιηθεί από το Taste The Mediterranean, τον Κροάτη chef Marin Rendic και την επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου.

Αποδεχόμενος με ενθουσιασμό την πρότασή μου ο Δήμαρχος του Σπλιτ μου αποκρίθηκε: «Δε νιώθουμε ανταγωνιστές των Ελλήνων. Αντίθετα νιώθουμε να ανήκουμε όλοι στη Μεσόγειο, μια θάλασσα που μας ενώνει, που αγγίζει τις πόλεις και τους οικισμούς μας, που αποτελεί το κυρίαρχο κοινό χαρακτηριστικό μας. Ας συνεργασθούμε κάτω από αυτό το επικοινωνιακό κλίμα ομοφωνίας και τουριστικής ποιότητας».

Πραγματικά ένιωσα ιδιαίτερα υπερήφανος, που κατέστησα το Δήμο Αριστοτέλη τον πρώτο ελληνικό προορισμό, που ξεπερνώντας παλιότερες αναστολές, τόλμησε να προσεγγίσει με agenda τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά – κοινώς θεωρούμενη ως ανταγωνίστρια της ελληνικής.
Θεωρώ ότι η ιστορία θα αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι «ο τολμών νικά».

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close