Στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με μεγάλη συμμετοχή ως αναμενόμενο λόγω συνθηκών. Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιο είναι η πρώτη φορά στις δεκαετίες, (71 χρόνια) που υπάρχουν 18 υποψήφιοι για 12 θέσεις κι αυτό ερμηνεύεται ως το ενδιαφέρον πολλών Ενώσεων Ξενοδόχων να έχουν άποψη στον διάλογο και στα τεκταινόμενα.
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για πολλούς συναδέλφους του κλάδου. Έτσι, παρατηρούμε ότι οι υποψηφιότητες προέρχονται από ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα της χώρας. Να σημειώσουμε επίσης, ότι πανελλαδικά οι εκλέκτορες είναι 138 με 140», ανέφερε ο κ. Τάσιος στο XalkidikiPolitiki.
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ εξήγησε ότι οι εκλογές διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη δίνοντας έτσι και το στίγμα της αποκέντρωσης. Επιπλέον επανέλαβε ότι η εκλογική διαδικασία γίνεται με φυσική παρουσία των ξενοδόχων και φυσικά με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων.
Η υποψηφιότητα του κ. Τάσιου στηρίζεται από τα μέλη της ΠΟΞ, καθώς όπως λέει οι 17 υποψήφιοι πλην του ιδίου, μπήκαν στη διαδικασία με εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για τη θέση του προέδρου εκ νέου. «Τα μηνύματα για την επανεκλογή μου είναι ιδιαίτερα θετικά. Στόχος μας άλλωστε είναι να χτίσουμε αντοχές για την πορεία των επόμενων μηνών. Η επόμενη θητεία θα πρέπει να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα και να προωθήσει το τρίπτυχο προβολή, διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαίδευση και κατάρτιση», σημείωσε ο κ. Τάσιος διευκρινίζοντας επιπλέον ότι η πρόκληση του κλάδου είναι για τον καθένα προσωπική και επιχειρηματική, εκτός από γενική.