Ο βουλευτής Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς ευχαρίστησε την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη για την άψογη, άμεση και αποτελεσματική συνεργασία που αναπτύξανε με στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών τόσο για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής όσο και για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του βουλευτή: 
“Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη για την άψογη,άμεση και αποτελεσματική συνεργασία που αναπτύξαμε με στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών τόσο για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής όσο και για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας.
Μόλις περιήλθαν σε γνώση μου από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης οι κενές θέσεις,αμέσως ζήτησα την κάλυψη τους από το Υπουργείο και γρήγορα φτάσαμε στην ευχάριστη θέση για τη μεν Πρωτοβάθμια να έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 80% ως σήμερα και για τη δε Δευτεροβάθμια να έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις πλην πέντε,οι οποίες πρόκειται να καλυφθούν εντός των προσεχών ημερών.
Συγχαίρω τους Διευθυντές μας Ζαφειρούλα Μυλωνά και Αλέξανδρο Νικολαιδη για την υπεύθυνη άσκηση των καθηκόντων τους καθώς επίσης και κάθε εκπαιδευτικό της Χαλκιδικής για την άσκηση του λειτουργήματος του μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Η απόκτηση Παιδείας για τους Χαλκιδικιώτες νέους είναι ο μόνος δρόμος για να αναβαθμίσουν τη ζωή τους, να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και να αντιμετωπίσουν το μέλλον τους με δυνατότητες εξέλιξης. Βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους.”