Ο Άρης Κασσσανδρείας πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας Marco Dos Santos.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
“Στις 10/10/2020 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣΧ και η ομάδα μας κέρδισε εκτός έδρας στη Γαλατιστα την τοπική ομάδα Ανθεμους Γαλατιστας με σκορ 0-2.
Δυστυχώς η γιορτή του ποδοσφαίρου εμαυρώθηκε όταν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας MARCO DOS SANTOS έγινε αντικείμενο ρατσιστικής επίθεσης από φιλάθλους αλλά και ποδοσφαιριστές της Γαλατιστας. Πράξη που έμεινε δυστυχώς ατιμώρητη από τη διαιτησία (έπρεπε το παιχνίδι να διακοπεί) αλλά και από πλευράς ΕΠΣΧ η οποία έπρεπε να καλέσει σε απολογία το εν λόγω σωματείο.
Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν να το έχουν υποψιν ότι η αντιρατσιστική νομοθεσία είναι αμείλικτη με βαρύτητες ποινές.
Σαν αθλητικό σωματείο είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί ξανά κάτι ανάλογο και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο αντίδρασης και καλουμε την ΕΠΣΧ να λαβει τα καταληλα μετρα.
Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί παραδειγμα για τις τοπικές κοινωνιες.”
*Φωτογραφία της ΕΠΣ Χαλκιδικής από το συγκεκριμένο παιχνίδι